Is het financieel gezien verstandig wanneer u zelf een parketvloer gaat schuren?

Is het financieel gezien verstandig?

Misschien, heel misschien, bent u goedkoper uit. Het zal wel meer tijd in beslag nemen en ten koste gaan van het resultaat en de levensduur van de vloer. Een expert schuurt namelijk precies af wat nodig is en niet meer.

Een gemiddelde vloer is ongeveer 40m2. Dit kunnen wij in 1 dag schuren en behandelen. Een gemiddelde doe-het-zelf-er doet er vaak 2 a 3 dagen over. Dit is begrijpelijk aangezien de machines minder krachtig zijn dan die wij gebruiken, ook hebben wij uiteraard meer ervaring.

Een korte berekening

Ik probeer voor u een korte berekening maken van wat u ongeveer nodig heeft. Ik ga hier even van uit dat u de machines huurt bij dat ene verhuurbedrijf dat ook die rode voertuigen verhuurt. (Prijs incl. per dag).

  • Parketschuurmachine: €38,72
  • Kantenschuurmachine: €24,20
  • Bovenfreesmachine (wanneer u v-naden heeft): €22,99
  • Excentrische schuurmachine: €21,18
  • Hoeken schuurmachine: €15,78
  • Parketschuurmachine Woodboy: €36,30

Dus als we het enkel over de machines hebben komt u al op €160,17 per dag. Hou even in gedachte dat onze ervaring is dat particulieren er gemiddeld 3 dagen over doen.

Het 2e waar u rekening mee moet houden is dat u uiteraard ook veel schuurpapier nodig heeft. Hier kan ik geen berekening voor maken want dat is heel erg afhankelijk van de staat van de vloer. Maar ik weet wel dat u kunt terugbrengen wat u niet heeft gebruikt.

Share this post