Is het verstandig om zelf een parketvloer te schuren?

Is het verstandig om zelf een parketvloer te schuren?

Uiteraard verwacht u dat mijn antwoord nee zal zijn, en ja, dat is mijn antwoord: Nee. Maar ik zal u graag willen uitleggen waarom het niet verstandig is.

Er zijn super veel verschillende houtsoorten met elk eigen kenmerken maar er zijn ook verschillende manieren van hoe de vloer gelegd is. (Denk aan visgraat vloeren of plankenvloeren met een v-naad). Voor vrijwel elke vorm van leggen en houtsoort is het noodzakelijk dat u precies weet hoe de vloer geschuurd moet worden en afgewerkt dient te worden.

Dit kunt u enkel weten wanneer je al meerdere malen hetzelfde type vloer hebt geschuurd en behandeld. Het kost ons bijvoorbeeld minimaal een half jaar voor dat wij iemand zonder begeleiding op pad kunnen sturen naar een klant. En dan hebben we het alleen nog maar over de standaard vloeren die wij 3 keer in de week tegenkomen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *