Strepen bij Skylt lak

Strepen bij Skylt lak

Skylt is een ultra matte ‘onzichtbare’ lak waardoor de vloer eruitziet alsof deze onbehandeld is maar toch beschermd is. Maar net zoals onze concullega’s hebben wij in het verleden problemen gehad met strepen na het lakken van de vloer.
Bij eiken plankenvloeren komt dit niet voor omdat je uiteraard met de houtrichting mee lakt. Maar bij visgraat eikenvloeren of tropische houtsoorten ontstaan er vaak strepen in de vloer.

Helaas hebben wij 2 tropische vloeren in 1 week gehad, ongeveer 2 jaar terug, waarbij wij op advies van de leverancier Skylt op de vloer hebben geplaatst. U kunt onderaan de pagina de reactie lezen van Eelco uit Heemskerk. Tip: Niet plaatsen op tropisch hardhout.

Wat zijn die strepen?

Er is een verschil tussen donkere strepen en lichtere strepen. Wanneer ze donker zijn dan is de lak gewoon nog niet droog, wanneer ze licht zijn kan dit komen doordat u niet voldoende lak heeft gebruikt en/of niet goed gerold heeft met de roller. Zorg er altijd voor dat u een roller uitkiest die heel veel product op kan nemen (dus niet de standaard parketroller van de bouwmarkt).

Wanneer er na de eerste laag met voldoende droogtijd nog steeds strepen zichtbaar zijn dan moet ik u teleurstellen, deze trekken niet meer weg na het aanbrengen van de volgende laag. Twijfelt u? gebruik dan een natte doek op die strepen, ziet u de strepen niet wanneer de vloer nat is door de doek dan ziet u ze ook niet meer in het eindresultaat.

Oplossing: Goed ventileren en extra veel Skylt gebruiken.

Zelfs wanneer u denkt dat u teveel gebruikt bij de eerste laag, dan nog kunt u beter een klein beetje meer gebruiken. Maak de vloer kletsnat!
Wanneer je een water gedragen product op een vloer gebruikt ontstaat er een soort van vocht waas 30 cm hoog tijdens het drogen. (Zorg ervoor dat er geen tocht in de ruimte is tijdens het lakken.) Plaats 2 ventilators na het lakken wanneer u twijfelt, dan kan de lucht goed circuleren. Zorg ervoor dat er 1 raam open staat zodat het vocht de ruimte kan verlaten. Nogmaals het mag niet tochten, het moet circuleren.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *