Kan een lamelparket vloer of Multiplank vloer worden geschuurd?

Kan een lamelparket vloer of Multiplank vloer worden geschuurd?

Dit is zeer afhankelijk van de dikte van de toplaag en of deze al eerder geschuurd is. Maar in de meeste gevallen kan een Multiplank of lamelparket wel vloer geschuurd worden. wilt u uw vloer laten schuren? dan kunt u hier meer informatie vinden over het schuren en of de mogelijkheden in het afwerken van de vloer.

Het is lastig te beoordelen hoeveel hout er nog beschikbaar is om te schuren bij een lamelparket vloer of bij een multiplank vloer. Onze experts komen altijd langs om te kijken of de vloer nog voldoende ‘toplaag’ over heeft om de vloer te kunnen vernieuwen.

Wacht nooit te lang met het schuren. Dit omdat vuil heel diep kan intrekken wanneer de vloer voor een langere periode onbeschermd is geweest. Vaak is dit te danken aan te weinig periodiek onderhoud.

Wat is het verschil tussen een lamelparket vloer of Multiplank vloer?

Een lamel parketvloer heeft 2 lagen aan hout. Waarvan de onderlaag van goedkoper basismateriaal hout is, en de toplaag van een duurzamere houtsoort is zoals eiken of beuken.

Een Multiplank heeft een basis multiplex onderlaag waarbij de laagjes hout kruislings met elkaar verlijmd worden. Hierdoor ontstaat een werkingsvrije plank. Een multiplank heeft een toplaag van een massieve houtsoort zoals eiken of beuken. Dit zorgt er voor dat de kwaliteit en duurzaamheid van een Multiplank hoger is dan bij een lamel parketvloer.

Wanneer u een gemiddelde- tot goede kwaliteit Multiplank parketvloer heeft dan is het zelfs zo dat de vloer vele malen langer mooi blijft dan bij een massieve houten plankenvloer.

Wilt uw weten welke afwerkingen mogelijk zijn?

Op deze pagina laten wij u zien hoe wij schuren en welke afwerking mogelijk zijn voor een lamelparket of voor een Multiplank.

Wilt u weten of het bij uw vloer mogelijk is om deze te laten schuren dan kunt u via ons contactformulier of via de telefoon vrijblijvend advies opvragen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *