FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Eikenhout schuren

Wilt u uw eiken vloer laten schuren en behandelen? Periodiek uw eiken vloer laten schuren is noodzakelijk voor de levensduur van uw vloer.

Eikenhout af en toe schuren en behandelen verlengt de levensduur van uw houten vloer. Wanneer de huidige beschermlaag beschadigd is kan vuil dieper dan gewenst intrekken. Hierdoor moet er veel meer eikenhout dan normaal worden afgeschuurd. Dit verkort de levensduur van de vloer! Zorg ervoor dat u houten vloer op de juiste manier en op tijd geschuurd wordt.

U wilt deze immers niet om de 5 jaar de vloer vervangen.

 

  • Na 5 jaar slijtage moest de eiken vloer opnieuw geschuurd worden - deze keer voor een nieuwe look met lichtere tinten. De Royl C10 afwerking zorgde voor een lange levensduur onder de voeten, zodat iedereen er in stijl op kon blijven lopen!
  • De eiken vloer in Etten-Leur heeft een facelift gekregen met vakkundig schuren, nieuw geplaatste plinten en perfect geolied met ROYL C30 voor een prachtige natuurlijke tint.

Wij zijn de specialist in het schuren van eikenhouten vloeren. Wij laten de behandeling van eiken vloeren altijd uitvoeren door ons eigen vakkundige mensen. Zo bent u gegarandeerd van een professioneel resultaat.

Eiken vloer schuren en behandelen

Eikenhouten vloer schuren

  • Allereerst wordt de eikenhouten vloer intensief kaal geschuurd. hierbij is de hoop dat alle vervuiling en beschadigingen kunnen worden verwijderd.
  • Of de vloer in zijn originele staat kan worden hersteld is afhankelijk van meerdere factoren. Waaronder de dikte van het hout of het onderhoud.
  • Indien er v-naden aanwezig zijn worden deze geschuurd of gefreesd.
  • De eikenhouten vloer wordt zo goed mogelijk gepolijst.

Gerookt eiken schuren

Gerookt eiken is een nachtmerrie voor iedereen die vloeren schuurt. Het hout is door middel van ammoniak fabrieksmatig verkleurd. het nadeel is dat dit nooit door en door is.

Hierdoor krijg je al snel wanneer je op de normale wijze schuurt extreme kleurverschillen in het hout zelf. Dit wordt dan nog eens geaccentueerd door de afwerking.

Na het jarenlang weigeren van gerookte eiken vloeren hebben wij een methode ontwikkeld dat voorkomt dat de vloer lelijk wordt. Het vergt met namelijk gevoel, geduld en ervaring. Alleen maar blije klanten!

Donkere vlekken bij eiken

Eiken is 1 van de weinige houtsoorten dat looizuur bevat. Dit zuur gaat in veel gevallen een reactie aan met bijvoorbeeld urine, hierdoor krijg je zichtbare donkere plekken in het hout. Deze plekken kunnen er 9 van de 10 keer niet worden uitgeschuurd.

Grey wash of white wash

Er zijn talloze kleuren waarin de eiken vloer kan worden behandeld, maar het meeste wat wordt gedaan is grey- of whitewash.

Eiken is een ideale houtsoort om te kleuren, dit komt omdat de tekeningen in het hout makkelijk kleurpigment opnemen, hierdoor is een white wash of een grey wash afwerking bij een eiken houten vloer een populaire keuze.

eiken vloer schuren en olien

Eigenlijk vinden wij diep van binnen dat enkel een eiken houten vloer zou moeten worden behandeld met een vloerolie. Dit is omdat eiken de perfecte open structuur heeft wat olie diep laat intrekken. Daarnaast is het met olie ook mogelijk om er kleurpigmenten aan toe te voegen waardoor je de vloer volledig kunt omtoveren naar iets wat bij welk interieur dan ook past.

Eiken vloer lichter maken

Een gelige of oranje eikenhouten vloer. Daar zit bijna niemand meer op te wachten. Gelukkig hoeft een eiken vloer niet meer zo oubollig te zijn.

Het lichter maken van een eiken vloer is eigenlijk niet heel erg moeilijk. Tenminste niet wanneer je de juiste machines en kennis in huis hebt!

Elke houten vloer, en dan met name eiken kan je lichter maken door de eiken vloer te behandelen met een ander product dan de ouderwetse lakken of wassen.

Eikenhouten vloer behandelen

Na het schuren van een eikenhouten vloer komt uiteraard de behandeling, dit kan op verschillende manieren worden afgewerkt. Het leuke aan eikenhout is dat het zich prima laat aankleuren met een kleurolie! Hieronder de verschillende mogelijkheden:

Eikenhout behandelen zonder kleurverschil

Het mooiste wat er is, is een eiken houten vloer beschermd zonder dat er kleurverschil is ten opzichte van onbehandeld eiken. Dit kan met de SKYLT lak. Vraag naar de mogelijkheden.

De natuurlijke look! eikenhout heeft van zichzelf een schitterende kleur, en natuurlijk vinden wij het als puristen zonde om dat te veranderen. SKYLT biedt hiervoor de oplossing. het is een transparante matte lak dat 3 keer wordt aangebracht op de eiken houten vloer.

Sinds kort bestaat er ook een SKYLT Olie, geeft net iets meer kleur dan de SKYLT maar is prijstechnisch gezien wel stukken voordeliger.

De balzaal

Bij het lakken van een eikenhouten vloer komt al snel het beeld van een glimmende balzaal. Dit is niet meer hoe de moderne lakken eruit zien. We moeten zelfs speciaal een aparte bestelling doen als we hoogglans lak willen hebben.

Matte of zijdeglans lakken voor eiken houten vloeren zijn zowel makkelijk in het onderhoud als ook duurzaam.

eiken parket behandelen

Bij Vloeroptimaal werken alleen deskundigen op het gebied van het renoveren van houten vloeren. Ook voor natuursteen zoals het polijsten van marmer kunt u bij ons terecht.

Wilt u graag uw eiken vloer laten schuren? Of wilt u graag vrijblijvend advies van een professional? Neem eenvoudig contact met ons op via onze website.

Schuren en oliën

  • Eiken houten visgraat vloer geschuurd en behandeld met ROYL 2K C30 in Nuenen, Eindhoven

Schuren en verven

  • Deze prachtige notenhouten vloer is vakkundig behandeld met Rainbow verf en verzegeld met SKYLT Titanium voor een schitterende afwerking. Perfect passend in Oud-Beijerland, zal deze bijzondere uitstraling bewonderende blikken trekken en elk interieur verfraaien!

Schuren en lakken

Kleuren en lakken

  • De ingewikkelde eikenhouten vloer werd geschuurd en afgewerkt met een levendige, overlakbare kleurolie voordat hij een laatste beschermende laag van 2x SKYLT lak kreeg voor optimale duurzaamheid op lange termijn.

Schuren en SKYLT

  • Kambala vloeren kregen een professionele make-over met schuren en een SKYLT-behandeling, waardoor een onbehandelde look ontstaat die de ruimte oplicht.