Houten vloer schuren

Wilt u uw houten vloer laten schuren en behandelen? Wij zijn de specialist in het schuren van houten vloeren. Zo weten wij voor vrijwel alle houtsoorten wat de beste schuur- en behandelmethode is. Zo bent u gegarandeerd van een professioneel resultaat.

Houten vloer laten schuren

Het schuren van een houten vloer wordt in de meeste gevallen gedaan met een kantenschuurmachine en een bandschuurmachine voor het grove werk. Vervolgens wordt er met een Rotex en een boenmachine het fijne schuurwerk gedaan. Dan nog zijn er heel veel dingen die met de hand worden gedaan, zoals bijvoorbeeld de hoekjes.

Het goed schuren van een houten vloer is belangrijker dan het product waar de vloer mee kan worden afgewerkt. Een goede basis zorgt voor 90% het eindresultaat.

Houten vloer donkerder maken

Het donkerder maken van een houten vloer kan eigenlijk altijd wel. tot zwart aan toe. Het aankleuren van hout kan worden gedaan met een donkere kleurolie, of met een speciaal hiervoor ontwikkelde vloerverf.

Wat belangrijk is om te weten is dat wanneer men ver afwijkt van de kleur van het hout zelf, de vloer ook minder lang mee zal gaan doordat beschadigingen meer zichtbaar zijn.

Houten vloer lichter maken

Het lichter maken van een houten vloer kan altijd maar nooit lichter dan de kleur van het hout zelf. Dit is een eigenschap van het hout wat niet kan worden aangepast, behalve als de houten vloer wit wordt geverfd.

Eikenhout laat zich het gemakkelijkst aankleuren door gebruik te maken van kleurolie. Tropische houtsoorten laten zich niet aankleuren. Een optie die voor beide houtsoorten werkt is SKYLT. Dit is een kleurloze lak.

Houten vloer repareren

Afhankelijk van het soort schade wordt er op maat een plan opgesteld. Vochtplekken e.d. kunnen niet altijd worden verholpen door enkel de vloer te schuren. In dat geval zullen er planken kunnen worden vervangen.

Wanneer moet je een houten vloer schuren

Bij de meeste mensen wordt de vloer 1 keer tussen de 5 a 10 jaar geschuurd. Het schuren is een onderdeel van het onderhoud van de houten vloer, wanneer de vloer niet goed wordt onderhouden zal de levensduur van de houten vloer verminderen.

Tropische houten vloeren schuren en behandelen

Het schuren en behandelen van tropische houten vloeren is door de jaren heen niet makkelijker geworden. Vroeger kon de vloer namelijk met oplosmiddelhoudende lak worden behandeld waardoor de exotische inhoudsstoffen geen kans kregen om een reactie aan te gaan met de lak.

Omdat nu de lakken watergedragen zijn moet er goed worden nagedacht welke lak het beste gebruikt kan worden om de tropisch houten vloer te behandelen.

Een positieve ontwikkeling is, is dat we nu ook in staat zijn om tropische houten vloer lichter te maken. Dat was in het verleden niet mogelijk.

Houten vloeren schuren en lakken

Het schuren en lakken van houten vloeren is op elke houtsoort weer net iets anders. Hierdoor kan het zijn dat de kosten verschillend kunnen zijn afhankelijk het houtsoort.

Behandelen houten vloer

Het behandelen van een houten vloer kan gedaan worden met verschillende soorten producten. Wij hebben de keuze gemaakt om enkel met de volgende producten te werken.

Alle producten die wij gebruiken zijn wanneer beschikbaar 2-component.

Houten vloer laten behandelen

Bij Vloeroptimaal werken alleen deskundigen op het gebied van het renoveren van houten vloeren. Ook voor natuursteen zoals het polijsten van marmer kunt u bij ons terecht.

Wilt u graag uw houten laten schuren? Of wilt u graag vrijblijvend advies van een professional? Bij ons kunt u terecht voor alle soorten houten vloer, zoals: Bamboe, Beuken, Essen, Eiken, Grenen, Noten, Afzelia of andere tropische houtsoorten. Neem eenvoudig contact met ons op via onze website.

Schuren en oliën

Schuren en verven

  • Deze prachtige notenhouten vloer is vakkundig behandeld met Rainbow verf en verzegeld met SKYLT Titanium voor een schitterende afwerking. Perfect passend in Oud-Beijerland, zal deze bijzondere uitstraling bewonderende blikken trekken en elk interieur verfraaien!

Schuren en lakken

Kleuren en lakken

  • De ingewikkelde eikenhouten vloer werd geschuurd en afgewerkt met een levendige, overlakbare kleurolie voordat hij een laatste beschermende laag van 2x SKYLT lak kreeg voor optimale duurzaamheid op lange termijn.

Schuren en SKYLT

  • Kambala vloeren kregen een professionele make-over met schuren en een SKYLT-behandeling, waardoor een onbehandelde look ontstaat die de ruimte oplicht.