FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Parket repareren?

Moet uw parket of houten vloer gerepareerd worden? Het is natuurlijk niet leuk wanneer uw parketvloer schade heeft. Gelukkig zijn wij experts in het herstellen van parket waardoor wij het voor u oplossen. Ook zijn wij vaak de eerste keus voor verzekeraars om de vloer weer te herstellen.

Waterschade, vochtschade, noem maar op! Wij repareren uw parketvloer voor u!

  • Eiken houten vloer repareren in Tilburg
  • Na zorgvuldig schuren kwam de vloer van deze klant weer tot leven - de vlek die er maandenlang had gezeten verdween in het niets! Met onze ROYL C09 behandeling en specialistische apparatuur konden we hun prachtige houten vloeren herstellen.
  • In deze parketvloer zaten urinevlekken veroorzaakt door huisdieren. Deze plankjes hebben wij vervangen. Vervolgens is de vloer volledig geschuurd en behandeld met ROYL C10.

Parket repareren - de verschillende soorten schade

Waterschade aan de parketvloer

Waterschade aan uw houten vloer kan ontstaan zijn door een plantenbak, een kapotte radiator of bijvoorbeeld na een hevige regenbui waarbij de regen naar binnen is geslagen. Het repareren van waterschade aan een parketvloer gaat niet zonder slag of stoot.

Alleen het schuren van de parketvloer is vaak niet afdoende om de waterschade te herstellen. In dat geval is het de beste optie om een gedeelte van de houten vloer te vervangen. Dit wordt ook wel het aanhelen van de parketvloer genoemd.

hieronder ziet u voorbeelden van wat wij zoal tegenkomen.

houtrot verwarmingsbuizen

Lichte watervlekken waarbij de vlekken juist lichter dan de vloer zijn geworden kunnen er vrijwel alle gevallen uitgeschuurd worden. Het repareren van de parketvloer is dan zeer goed te doen.

In het geval van waterschade door het gevolg van een kapotte vaatwasser is het raadzaam om het hout in de keuken volledig te vervangen door bijvoorbeeld plavuizen waardoor het probleem nooit meer kan ontstaan.

Repareren van donkere (blauwe plekken) rondom spijkertjes in de houten vloer

Bij houten vloeren of parketvloeren die verlijmd en gespijkerd zijn komt het vaak voor dat de spijkertjes in contact zijn gekomen met vocht, waarbij er om het spijkertje heen een donker plekje is ontstaan.

Het vocht trekt in deze gevallen volledig in het hout. Het repareren van de parketvloer kan daardoor alleen worden verholpen door het hout op die plekken te vervangen.

roestschade spijkertjes

Parketvloer met bol of hol staande planken repareren

Dit komt vaak voor wanneer het gaat om een massief houten vloer die niet of slecht verlijmd is.

In de meeste gevallen is het goed mogelijk om de parketvloer te repareren door deze te vlak te schuren. In het vervolg is het dan belangrijk om het vochtpercentage in huis stabiel te houden zodat het niet nogmaals gebeurt.

Algemene beschadigingen

Krassen en putjes van bijvoorbeeld naaldhakken of het verschuiven van meubelen of stoelen zijn simpel. In dit geval repareren we de houten vloer door deze goed te schuren en uiteraard te behandelen. De parketvloer ziet er vervolgens weer als nieuw uit.

Afhankelijk van het soort hout en/of gewenste kleur hanteren we verschillende manieren om deze te behandelen:

Reparatie van planken of stroken die loszitten

Bij een houten patroonvloer zoals een visgraat vloer kunnen een aantal stroken zijn komen los te zitten. Dit komt het meeste voor aan de kant van bijvoorbeeld de schuifpui.

In de praktijk wanneer het hout eruit wordt gehaald constateren wij vaak dat de ondervloer, die van spaanplaat is, is gaan rotten. Deze dient dan ook vervangen te worden.

Schadeherstel na vochtschade

Vloer laten beoordelen

Let op ! Na het repareren van het parket of houten vloer zal deze in zijn geheel geschuurd en behandeld moeten worden. Een reparatie is in veel gevallen zinvol en uw vloer ziet er nadien weer prima uit. Laat onze vloerspecialist er naar kijken en hij kan u precies vertellen of een reparatie nog zin heeft of dat de houten vloer vervangen moet worden.

Vloeren die wij hebben uitgevoerd

Vloeren die wij uitgevoerd hebben Hieronder worden de laatste 16 eindresultaat foto’s van vloeren toegevoegd zodat wij constant kunnen laten zien hoe trots wij zijn op het eindresultaat. Een parketvloer laten renoveren of repareren doet u bij Vloeroptimaal! U kunt bij ons terecht voor alle soorten houten vloeren zoals: Afzelia, Bamboe, Beuken, Eikenhout of Grenen. Ook het renoveren van een natuursteen vloer, zoals het polijsten van marmer, hardsteen of het schoonmaken van leisteen