Terrazzo vloer polijsten

U kent het, of u heeft het. Zo’n schitterende Terrazzo vloer in de gang of keuken. Vaak met een mooie donkere band eromheen. Terrazzo, ook wel Granito of Marmorit genoemd, is een natuursteen vloer dat samengesteld is uit verschillende soorten korrels van natuursteen. Doordat een Terrazzo voornamelijk bestaat uit natuursteen is het ideaal te polijsten.

Terrazzo vloer polijsten

Wat houdt het polijsten precies in?

Wij verdelen onze werkzaamheden in 3 stappen. dat is het reinigen, polijsten en het beschermen van het Terrazzo.

Terrazzo reinigen of schoonmaken

Het reinigen van Terrazzo wordt door ons gedaan met een boenmachine en een extreem krachtig reinigingsmiddel dat niet beschikbaar is voor de consument. Terrazzo is kalkhoudend dus elke vorm van zuur is schadelijk.

Kleurverdiepend inpregeneren

Doordat een Terrazzo vloer vaak een donkere band heeft is het het mooiste om deze kleurverdiepend te behandelen. Hierdoor krijgt de vloer een rijke, volle uitstraling.

Verrassing u heeft misschien wel een Terrazzo vloer

Door de decennia heen zijn er heel veel Terrazzo vloeren gelegd in gangen en keukens. Vervolgens zijn daar andere vloeren overheen gelegd. Hierdoor kan het dus zomaar voorkomen dat er nog steeds een Terrazzo vloer aanwezig is. Vooral in steden komt dit vaak voor.

Kunnen gaatjes of scheuren worden gevuld?

Het komt heel vaak voor dat er scheuren in Terrazzo vloeren zitten. Dit komt omdat Terrazzo voor een gedeelte uit 1 stuk cement of klei wordt gemaakt. Hierdoor is Terrazzo minder goed beschermd tegen het zetten van het huis. Het herstellen van de scheuren is mogelijk maar hiervoor schakelen wij een andere partij in omdat het zo’n specialistisch werk is.

Hoelang duurt het om een Terrazzo vloer te laten polijsten?

Let op:

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een marmeren vloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Prijs aanvraag

Wilt u weten wat er mogelijk is met uw Terrazzo vloer? Stuur een bericht via de onderstaande knop of bel ons.