Travertin vloer polijsten

Wil u uw travertin vloer laten polijsten? Dit kan bij Vloeroptimaal. Door middel van 4 stappen intensief polijsten wordt uw travertin vloer weer zo goed als nieuw.

  • Professionele travertin vloeronderhoud is beschikbaar in Dordrecht! Laat uw vloeren reinigen, polijsten en beschermen tot in de perfectie.

Wat is een travertin vloer?

Travertin is een kalkhoudende natuursteen. Wat kenmerkend is aan travertin is dat het kleine gaatjes heeft, deze gaatjes zijn gevormd over miljoenen jaren van takjes en blaadjes die luchtgaatjes zijn gaan vormen in het gesteente. Travertin wordt tegenwoordig veel vaker gebruikt voor vloeren dan bijvoorbeeld een marmer vloer.

Travertin polijsten

Doordat travertin een relatief zachte steensoort is, kan travertin makkelijk gepolijst worden. Het polijsten wordt gedaan door gebruik van diamandgebonden pads.

De vloer wordt eerst gereinigd en met de meest grove schuurpad voor natuursteen gepolijst. binnen 3 of 4 stappen wordt de vloer afgewerkt tot de door u gekozen glansgraad

Travertin vloer laten kristalliseren

Het kristalliseren van een travertin vloer wordt gedaan met een speciaal poeder dat een chemische reactie aan gaat in het kalk van de steen. Het eindresultaat is wat wij noemen een ‘extra hoogglans’ afwerking.

Travertin vloer opknappen

Het polijsten van een travertin vloer kan gezien worden als periodiek onderhoud. Vervuiling en zeeplagen die op de vloer aanwezig zijn worden door gebruik van een extreem sterk schoonmaakmiddel verwijderd. Vervolgens wordt het travertin in maximaal 4 stappen gepolijst afhankelijk van de glansgraad die u heeft gekozen.

Travertin impregneren

Het impregeneren van een travertin vloer kan op 2 verschillende manieren. De meest gebruikte methode is een Steenzeep. De steenzeep wordt ingeboend na het polijsten. Door Steenzeep ook te gebruiken voor het onderhoud blijft de vloer lang goed.

De andere methode is de steen preventief te laten impregneren met een watergedragen impregneermiddel speciaal voor natuursteen.

Travertin mat afwerken

Wanneer een matte afwerking gewenst is is het van belang dat de vloer met een natuursteen impregneermiddel wordt behandeld. Mat staat namelijk gelijk aan poreus. Wanneer de vloer niet goed beschermd wordt kan vuil sneller intrekken.

Vraag vrijblijvend advies

Geef uw  travertin vloer weer een nieuw leven door deze te laten polijsten door Vloeroptimaal. Zo straalt uw vloer weer als nieuw. En kan deze er weer jaren tegenaan! U kunt bij ons terecht voor een renovatie van alle soorten natuurstenen vloeren, zoals: het polijsten van uw marmer– of hardsteen vloer of het schoonmaken van een leisteen vloer. Bent u toch op zoek naar een renovatie voor uw houten vloer? Vraag vrijblijvend advies aan via de onderstaande knop of bel ons op: 0852736058.