FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Tropisch houten vloer schuren

Wilt u uw vloer lichter laten maken? Tropische houten vloeren zijn bijzonder moeilijk te schuren en lastig goed te behandelen. De uitdaging zit hem tegenwoordig in het lichter maken van de donkere houtsoorten. Hier hebben wij ons dus apart in laten specialiseren.

Onze ervaring met tropische houtsoorten

9 van de 10 keer krijgen wij de vraag: kunnen jullie onze vloer lichter maken? Dit omdat het meer ruimte geeft en gewoonweg moderner is. Tropisch hout is van nature donker dus echt heel licht maken is geen optie.

Wel kunnen we het altijd lichter maken dan de huidige situatie. Hieronder een aantal verschillende soorten tropisch hout en wat volgens ons de beste methode is om deze te behandelen.

Bij het schuren van tropische vloeren houden wij rekening met 2 verschillende groepen. Kambala en de rest. Kambala of ook wel Iroko genoemd is een bijzondere houtsoort om te behandelen.

Dit komt omdat het hout verschillende soorten inhoudstoffen kan hebben die effect kunnen hebben op de afwerking. kalk kan er bijvoorbeeld voor zorgen dat de plank blauw/paars kan uitslaan.

Tropische houten vloeren schuren en behandelen

Tropische houtsoorten lakken

Er zijn verschillende soorten lak waarmee een tropische houtsoort kan worden gelakt. Wat tegenwoordig belangrijk is, is dat hij zo licht mogelijk gelakt wordt. Dit kan met een SKYLT lak. Bij tropische houtsoorten is het van belang dat de allereerste laag zo dik mogelijk wordt aangebracht. Dit zodat de inhoudsstoffen van het hout niet meer kunnen doordringen in de de 2e laklaag.

Kambala of Iroko vloer schuren en behandelen

Door de exotische inhoudsstoffen in het hout wordt de vloer bijna altijd eerst met een speciale Kambala Primer behandeld. Dit product zorgt er voor dat de inhoudsstoffen niet meer door kunnen trekken naar de volgende laklaag.

Vervolgens kan de vloer met elke gewenste lak worden afgewerkt.

Merbau vloer schuren en behandelen

Merbau kan met een standaard warme lak worden behandeld of met een SKYLT lak. Hierbij moet wel gebruikt gemaakt worden van de SKYLT TITANIUM.

Merbau schuren en oliën doen wij liever niet. Olie moet namelijk in het hout kunnen trekken en onze ervaring is dat de vloer al snel een soort van vale uitstraling krijgt.

Jatoba vloer schuren en behandelen

Jatoba kan met verschillende soorten producten worden afgewerkt. Waarmee de Jatoba vloer wordt afgewerkt bepaald gelijk de kleur van het hout.

Standaard lak zorgt ervoor dat de vloer een beetje rood/oranje wordt, Olie maakt de vloer warm rood.

SKYLT zorgt ervoor dat de Jatoba vloer lichter wordt.

Afzelia vloer schuren en behandelen

Een Afzelia vloer schuren en behandelen kan het best gedaan worden met een lak. Hierbij kan worden gekozen uit een warme kleur of kleurloos. Afzelia behandelen met olie wordt afgeraden. zonde!

Afzelia wordt heel mooi met een SKYLT afwerking waardoor de kamer een modernere uitstraling krijgt.

Vrijblijvend advies

Mocht u vragen hebben of wilt u meer informatie ontvangen? Neem contact bel ons gerust of vul het formulier in op onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.