FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Vloer aanhelen

Het aanleggen van een vloer aan een bestaande vloer, oftewel; het aanhelen van een vloer. Als er parket aangelegd dient te worden dan kan dit in vele gevallen. Dit komt bijvoorbeeld voor wanneer er een nieuwe keuken geplaatst wordt, een open haard verwijderd wordt of wanneer de woonkamer uitgebreid wordt door middel van een aanbouw. Let op: Wanneer een gedeelte van de vloer vervangen wordt of aangelegd wordt, dan is het noodzakelijk dat de vloer in zijn geheel opnieuw wordt geschuurd en behandeld. Bij het aanhelen van een vloer moet dus het parket in zijn geheel gerenoveerd worden.

Vloer aanhelen; De situaties

Houten vloer met verlijmde planken aanhelen

Wanneer het gaat om een houten vloer met verlijmde planken is het lastig om netjes nieuwe planken aan te leggen omdat deze planken vaak ook met mes en groef met elkaar verbonden zijn. Afhankelijk van de situatie moeten we beoordelen of het aanhelen van de vloer in dit geval mogelijk is.

Belangrijk bij aanhelen van verlijmde vloer: De ondergrond

Het belangrijkste bij het aanhelen van verlijmde een planken- of parketvloer is de ondergrond. De ondervloer moet droog zijn, anders ontstaan er op de langere termijn problemen met de hechting.

Een rechtstreekse verlijming op een cementdekvloer is bijvoorbeeld zeer onverstandig. De kans is hierbij groot dat de houten vloer weer los gaat laten.

Laat u daarom altijd adviseren over het aanhelen van uw vloer. Vloeroptimaal staat u graag bij!

Aanhelen op een vloer met verlijmde vloer op broodjes

Broodjes is een vakterm waarbij we kleine plankjes spaanplaat bedoelen. De plankjes worden op de cementdekvloer verlijmd zodat de vloerdelen verlijmd worden op de broodjes i.p.v. op het cement. Hierdoor heeft het hout minder last van temperatuurschommelingen en vocht.

Aanhelen van verlijmd parket zoals visgraat of stroken

In dit geval is het eigenlijk altijd mogelijk om de houten vloer aan te helen. Dat komt omdat bij deze manier van leggen de planken niet onderling met elkaar verbonden zijn.

Zoals u hieronder kunt zien kunnen de tapis stroken zonder problemen er tussenuit worden gehaald.

Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van het aanhelen van uw houten visgraat vloer.

Zwevende parketvloer aanhelen

Bij een houten vloer met losliggende planken verwijderen wij alle planken volledig. Vervolgens leggen we de vloer opnieuw met nieuwe planken afgewisseld met de oude. Door de houten vloer op deze manier aan te helen ontstaat er geen verschil tussen het oude en het nieuwe gedeelte.

De juiste houtsoort vinden voor het aanhelen

Het belangrijkste (en vaak moeilijkste) bij het aanleggen of aanhelen van een houten vloer is het vinden van de juiste planken. 100% hetzelfde hout is uiteraard niet haalbaar, daarvoor hebben we immers dezelfde boom nodig. Maar het is zonder meer mogelijk om er dicht bij in de buurt te komen, zodat uw houten vloer er na het aanhelen weer netjes als één gehele uitziet.

Bij het bestellen van het hout sturen wij eerst een plankje van de bestaande vloer naar de fabriek. Zij matchen deze aan de meest passende planken. Hierdoor bent u verzekerd van een optimale aansluiting.

Bent u nog niet helemaal overtuigd? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U krijgt van ons een eerlijk advies.