FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Afzelia vloer schuren

Wilt u uw afzelia vloer laten schuren en behandelen? Het schuren van uw houten vloer kan bij Vloeroptimaal! Er zijn verschillende soorten afwerking die uw vloer er weer uit laten zien alsof die net uit de winkel komt, of totaal anders zoals het lichter maken van een afzelia vloer.

Bij Vloeroptimaal krijgt u een deskundig en vrijblijvend advies. Neem snel contact met ons op en wij helpen u graag verder met uw afzelia vloer.

Wat is afzelia hout?

Afzelia is een Afrikaans tropisch houtsoort, een loofhout. Het hout zelf kan qua kleur verschillen tussen donkergeel en roodbruin. Een afzelia vloer heeft één van deze twee kleuren. Welke het bij u is kunnen we pas zien na het schuren.

Nadat we uw mooie afzelia vloer geschuurd hebben volgt uiteraard de behandeling en afwerking. Hiervoor heeft u verschillende opties, met verschillende uitkomsten.

Afzelia vloer lichter maken

Wilt u uw afzelia vloer na het schuren lichter maken. SKYLT Titanium lak is een geschikte lak om afzelia vloeren mee lichter te maken. Het lijkt hierdoor haast alsof de vloer niet behandeld is. SKYLT lak zorgt er bovendien voor dat uw vloer vervolgens weinig onderhoud nodig heeft.

Afzelia in de olie

Een Afzelia vloer is een tropische houtsoort dat van zichzelf zeer vettig is. Olie heeft juist als werking dat het in het hout moet kunnen trekken, dit lukt dus niet bij afzelia.

De olie zou eventueel wel verdund kunnen worden met Linotyn of au bain marie, alleen dan nog krijgt het niet de kans om volledig in te trekken.

Na het schuren van uw afzelia vloer behandelen met olie raden we meestal dus af.

Schrale uitstraling bij Afzelia

Is de afzelia vloer behandeld met olie of hardwaxolie dan bestaat de kans dat de vloer snel schraal wordt. Een oplossing kan zijn de vloer nogmaals te behandelen alleen dan met de WOCA onderhoudspasta. Deze geeft een wat vollere uitstraling.

Afwerking met standaard lak

De kambala primer is een andere geschikte afwerking na het schuren van uw afzelia vloer. Deze sluit de inhoudstoffen bijna volledig af zodat er geen rare chemische reacties ontstaan met de lak.

De kambala primer is een zeer warme lak die ook kan worden gebruikt op lichtere houtsoorten zoals een eiken vloer. Dit zorgt voor een soort van tijgersteen warme kleur.

Breng de warmte in huis met de kambala primer voor uw afzelia vloer!

Drevelen en vullen

Vaak wordt afzelia in een tapis parketvloer gelegd. Het hout zal eerst op een verlijmde spaanplaathouten ondervloer zijn verlijmd en gespijkerd. Wanneer de afzelia vloer wordt geschuurd kunnen er glimmende kopjes van spijkertjes naar bovenkomen.

De spijkertjes kunnen worden ingeslagen (gedreveld) waarna de vloer in zijn geheel gevuld kan worden. Dit is zeer arbeidsintensief en bieden we dan ook optioneel aan. Meestal werken we de afzelia vloer mat af, hierdoor zijn de spijkertjes niet zichtbaar.

Vraag vrijblijvend advies

Geef uw afzelia vloer weer een nieuw leven door deze te laten schuren door Vloeroptimaal. Ook andere tropische houtsoorten, zoals kambala, matoba of merbau zijn voor ons geen probleem! Zo straalt uw vloer weer als nieuw, en kan deze er weer jaren tegenaan! Vraag vrijblijvend advies aan via de onderstaande knop of bel ons op: 0852736058. 

Ook voor het renoveren van andere houten vloeren, zoals eiken, beuken, grenen of bamboe kunt u bij ons terecht. Heeft u een natuurstenen vloer, zoals marmer, hardsteen of leisteen? Ook hiervoor hebben wij specialisten in dienst! Vraag snel naar de mogelijkheden!