FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Uw parket of houten vloer laten schuren en behandelen met SKYLT lak

Wie het natuurlijke uiterlijk van pas geschuurd hout wil behouden kiest voor SKYLT lak. SKYLT is een transparante lak waarbij het net lijkt alsof de vloer niet behandeld is, tegelijkertijd is de afwerking ‘extra mat’.

Het is een onderhoudsvriendelijke afwerking, de vloer hoeft enkel gedweild te worden met het daar voor speciaal ontwikkelde product: SKYLT Conditioner.

Geef uw parketvloer een welverdiende renovatie bij Vloeroptimaal!

  • Kambala vloeren kregen een professionele make-over met schuren en een SKYLT-behandeling, waardoor een onbehandelde look ontstaat die de ruimte oplicht.
  • Transformeer uw eiken vloer met SKYLT lak voor een frisse nieuwe look in Rhoon. Geniet van de natuurlijke schoonheid van het schuren en afwerken van uw oude vloeren voor een exquise touch!
  • Ons team heeft onlangs een luxe project in Moerdijk afgerond waarbij de tropische houten vloer vakkundig is geschuurd en behandeld met SKYLT. Over een upgrade gesproken!
  • Ons team in Rotterdam heeft onlangs een eiken vloer een volledige behandeling gegeven. De vloer werd vakkundig geschuurd en daarna voorzien van een prachtige skylt-lak om de natuurlijke schoonheid ervan te benadrukken.
  • In de historische havenstad Rotterdam werd een luxueuze Afzelia vloer in blokpatroon geschuurd en behandeld door ons professionele team met SKYLT lak voor een prachtige afwerking.

Wie een onbehandelde uitstraling wilt kiest voor SKYLT

SKYLT heeft een licht blekende werking, hierdoor veranderden de kleuren van hout, kurk en bamboe minimaal. SKYLT brengt de afwerking van houten vloeren op het hoogst mogelijke niveau van schoonheid, slijtvastheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak.

Tropische houtsoorten en SKYLT

Met tropische houtsoorten wordt met name donkere houtsoorten bedoeld. Deze donker bruine kleur is voor de meeste mensen niet meer de kleur die ze willen hebben.

Door de vloer te lakken met SKYLT lak blijft het tropische hout zoals Merbau, Afzelia en Jatoba zo licht mogelijk.

Glanzende strepen in de SKYLT vloer

Het kan zijn dat na het lakken van het hout er glanzende strepen zijn ontstaan. Meestal zijn die enkel zichtbaar in wat ze noemen het strijklicht.

De praktijk heeft ons geleerd dat deze strepen weg zullen trekken.

Het onderhouden van een vloer behandeld met SKYLT

Ongeacht welke voorbehandeling er is gedaan op een vloer, de vloer moet altijd worden behandeld met een onderhoudsproduct dat gekoppeld is aan het product wat als laatste is gebruikt als afwerking.

In dit geval is het SKYLT en daarbij is het onderhoudsadvies, de SKYLT Conditioner. Dit product wordt geleverd in een sprayflacon, de bedoeling is dan ook dat het verneveld wordt over de vloer.

De conditioner zorgt ervoor dat de lak zijn elasticiteit behoudt en dus soepel blijft, waardoor kleine scheurtjes in de lak kunnen worden voorkomen.

Het gebruik van een microvezeldoek wordt afgeraden. Microvezels zijn eigelijk kleine haakjes vergelijkbaar met zeer fijn schuurpapier. Door het gebruik van microvezeldoeken of dweilen wordt de vloer elke keer een klein beetje gepolijst. Dit kan resulteren tot een glanzend oppervlakte.

Glanzende vlekken na verloop van tijd

Het onderhouden van een vloer dat behandeld is met SKYLT, wordt gedaan met de SKYLT Conditioner. Dit product brengt zeer langzaam een laag op, wat de vloer beschermd. Na verloop van tijd kan het zijn dat door schuiven van meubels en zelfs door normaal gebruik, de vloer kan gaan glanzen.

Door de vloer 1-malig te reinigen met de RIGOSTEP STRIP worden de oude onderhoudsproducten verwijderd. Hierna hoort de vloer weer egaal mat te zijn.

SKYLT Lak aanbrengen

Wanneer SKYLT lak wordt aangebracht zijn er een paar dingen waar rekening mee moeten worden gehouden. Het meest belangrijke is dat het hout echt volledig kaal moet zijn. De lak Accentueert namelijk zelfs de diepste vervuilingen.

Om vervuiling goed te kunnen herkennen is ervaring echt wel een must!

Vervolgens is het van belang dat er goed wordt geventileerd en dat de eerste laag zo dik mogelijk wordt aangebracht.

Vloer schuren en polijsten

Allereerst moet de vloer volledig geschuurd en gepolijst worden.

Hierbij is het belangrijk dat de alle vervuiling uit de vloer wordt geschuurd.

Dit is belangrijk omdat alle vervuiling geaccentueerd wordt door de SKYLT lak. Denk hierbij ook aan verkleuring van het hout door zonlicht.

Zelfs als de vloer volledig kaal lijkt kan het alsnog voorkomen dat bepaalde inhoudsstoffen van de vorige behandeling invloed kunnen hebben op het eindresultaat. Dit gebeurd 1x op de 100 vloeren.

Lichte houtsoorten en SKYLT

Houtsoorten zoals eiken, grenen of essen lenen zich perfect voor de afwerking met SKYLT lak.

De lak geeft door zijn licht blekende en unieke ultra matte aspect een mooie, natuurlijke uitstraling van het hout en beschermt tegen slijtage en vlekken.

SKYLT Original of SKYLT Titanium

Er zijn 2 verschillende soorten SKYLT. De original en de Titanium.
In het verleden was het zo dat de Titanium meer vaste stoffen had, waardoor het een betere bescherming gaf. Ondertussen is de Original zo ver doorontwikkeld dat het verschil niet meer te meten is.
Onze ervaring is wel dat de Titanium veel sneller droogt. Bij het aanbrengen op onbehandeld hout geeft de Original duidelijk minder kleurverschil.

Ultra matte afwerking

De afwerking met SKYLT is Ultra-mat. Wat van belang is om te weten is dat mat gelijk staat aan ruw, net als dat glans gelijk staat aan glad.het concept ruw is ook bijna niet uit te leggen. Het enige wat wij met zekerheid kunnen zeggen is dat andere lakken meer glans geven dan de SKYLT lak.

Wees dus niet verrast dat het bij een Ultra-matte afwerking ruw is.

Hoelang duurt het om een vloer te schuren en te lakken

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen en ook niet op droog tijden maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 in 2 dagen. Dit heeft te maken met dat er 3 lagen lak geplaatst moeten worden waarbij tussen alle laklagen gewacht moet worden tot dat deze volledig gedroogd is. Dit is ook afhankelijk van de luchtvochtigheid, ventilatie en de temperatuur.
  • Vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Gerookt eiken behandelen met SKYLT

Het probleem met gerookte eiken vloeren is dat het hout zelf is aangetast, maar nooit door en door en noot egaal. dat betekend dat wanneer het geschuurd word wij dus ook niet egaal alle gerookte verkleuringen kunnen verwijderen.

Er ontstaat een beetje een panter patroon. SKYLT is het mooist wanneer een vloer egaal gekleurd is. Dus ja het kan, maar het wordt niet mooi met enkel SKYLT dus wij doen het niet.

Wilt u toch dat de vloer wordt afgewerkt met SKYLT dan hebben wij 1 oplossing en dat is de vloer voorbehandelen met SKYLT overlakbare kleurolie C09. Dit is een kleur die de verkleuring van het gerookte camoufleert, vervolgens kan de gekleurde vloer worden afgwerkt met de SKYLT lak.

Vloer lakken met SKYLT

Na het schuren en polijsten van de vloer wordt de vloer behandeld met de SKYLT lak voor een onzichtbare natuurlijke ‘look’.

Voordat de laatste laklaag wordt aangebracht zal de vloer afhankelijk van de houtsoort, lichtjes worden gepolijst zodat na de afwerking de vloer minder ruw aanvoelt.

Een behandeling met SKYLT lak geeft uw parketvloer de perfecte renovatie!

vloer lakken met skylt

Hoeveel kost het om een vloer met SKYLT te behandelen

Wilt u weten hoeveel het kost om uw vloer te laten lakken met de SKYLT lak? Vraag dan via de knop hieronder een offerte aan. U kunt ons uiteraard ook telefonisch bereiken. 085-2736058.