FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Grenen vloer schuren

Wilt u uw bestaande grenen of vuren vloer laten schuren en behandelen? Vloeroptimaal heeft de kennis in huis! Het schuren van een grenen vloer is namelijk absoluut niet makkelijk.

Vloeroptimaal beschikt, door onze jarenlange ervaring, over veel vakkennis. Hierdoor kunnen wij u optimaal adviseren over de diverse mogelijkheden voor het behandelen voor van uw grenen of vuren vloer. Voor het schuren van een houten vloer bent u bij Vloeroptimaal aan het juiste adres.

  • Etten-leur geniet nu van een vers geschuurde en behandelde grenen vloer, vakkundig afgewerkt met STEP 2k zijdeglans voor een elegante touch. Het schuurwerk was wel een drama!
  • Het team schuurde en behandelde een prachtige grenen vloer in Roosendaal met ROYL C03, waardoor een elegante bruine afwerking werd bereikt die de tand des tijds zeker zal doorstaan.
  • Transformeer uw vloer in Utrecht met een luxe geschuurde grenen vloer en beschermende matte afwerking. Onze SKYLT overschilderbare kleur olie wit biedt de perfecte mogelijkheid om uw gewenste uitstraling te bereiken.
  • Met meer dan 15 jaar ervaring bieden wij met trots een transformerende service - grenen vloer schuren en behandelen met STEP 2K lak in het prachtige Breda. Profiteer van onze expertise om uw huis of bedrijf een exquise uitstraling te geven die vele jaren meegaat!

Het schuren en behandelen van een grenen vloer

Grenen of vuren vloer

Het grootste verschil tussen vuren en grenen vloer is dat vuren zachter is en de planken zetten wat meer uit dan grenen. Zelfs voor ons is het soms lastig te zien of het een grenen of een vurenplank is.

Voor de manier van schuren en afwerken maakt dat ook helemaal niet uit.

Het schuren van grenen of vurenhout

Het schuren van een grenen of vuren vloer is echt een uitdaging op zichzelf. Vervuiling en beschadigingen zitten vaak diep omdat het hout zacht is. Ook liggen de planken bijna altijd hol en bol.

Het vlakschuren doen we dan ook met het grofste schuurpapier dat er is. Met korrel 24 schuren we de vloer diagonaal vlak. Dat is zo grof dat wij onze schuurmachine op dat moment ook de graafmachine noemen.

kleuren met olie

Doordat we het hier over zachte houtsoorten hebben is het heel moeilijk om de vloer zonder krassen af te werken. Zeg maar gerust onmogelijk. Het pigment in de kleurolie hecht zich in die krasjes. het is niet storend maar ook niet onopvallend.

Een grey wash of white wash afwerking bij grenen of vuren is ook lastig. Dit komt omdat het pigment in de tekeningen van het hout moeten kunnen trekken en het hout is van zichzelf best vettig dus dat gaat bijna niet. Het is niet onmogelijk maar wel lastig!

Kieren wegwerken

Grenen of vuren zijn zachte houtsoorten, hierdoor zetten de planken het hele jaar door in en uit. Dit zorgt ervoor dat er kieren ontstaan in de vloer. Het vullen van de kieren heeft hierdoor geen zin.

Wat we kunnen doen voor het schuren is de vloer aanspannen met spanbanden. Hiervoor moeten wel alle plinten verwijderd zijn. vervolgens zetten we de vloer vast rondom met parketveren.

Noesten vullen

Onbegonnen werk! Niet aan beginnen. Het wordt er niet mooier op.

Grenen of vuren vloer verven

Een grenen vloer schuren en verven is eigenlijk de allermooiste oplossing! Hierbij kunt u zelf aangeven welke kleur het moet worden, de vloerverf wordt namelijk op bestelling gemaakt.

Wel brengen wij bij grenen of vuren eerst een grondlak aan. De inhoudsstoffen kunnen doorbloeden in de laklaag. Dat zorgt ervoor dat er gele banen door de verf heentrekken. Met een grondlak is dit te voorkomen.

Vervolgens worden 1 of 2 verflagen worden er vervolgens aangebracht en daarna nog 2 lagen parketlak zodat de vloer volledig beschermd is.

vloerlak

De warme standaard afwerking voor grenen en vuren is het lakken met STEP lak. Hierbij kunt u kiezen tussen een matte of een zijdeglans afwerking. Deze afwerking is zeer onderhoudsvriendelijk en geeft een warme, knusse uitstraling.

Gele planken lichter maken

Dit is iets wat we bijna altijd horen. De gele grenen of vurenhouten vloer is niet meer van deze tijd. De standaard lakken worden al minder geel dan vroeger dus dat probleem komt al bijna niet meer voor.

Wanneer u er zeker van wilt zijn dat er totaal geen vergeling door de afwerking ontstaat kunt u het beste voor SKYLT lak kiezen. Deze lak is vrijwel kleurloos en zorgt voor een onbehandeld ogende uitstraling.

Vraag vrijblijvend advies

Geef uw grenen vloer weer een nieuw leven door deze na het schuren door Vloeroptimaal. Zo straalt uw vloer weer als nieuw. En kan deze er weer jaren tegenaan! Zoekt u toch naar een renovatie voor een houten vloer van een andere soort? Andere houtsoorten schuren en behandelen, zoals Eikenhout, Beuken, Bamboe, Essen, Afzelia en ander Tropisch hout is voor ons geen probleem! Tevens kunt u bij ons terecht voor natuursteen: het polijsten van Marmer, Hardsteen of Leisteen worden door onze deskundige vakmensen aangepakt.

Vraag vrijblijvend advies aan via de onderstaande knop of bel ons op: 085-2736058