FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Beuken vloer schuren

Beuken vloer laten schuren en behandelen? Periodiek uw beuken parketvloer laten schuren is noodzakelijk voor de economische levensduur van uw vloer. U wilt deze immers niet om de 5 jaar vervangen.

Wij laten de renovatie van iedere houten vloeren zoals een beuken vloer altijd uitvoeren door ons eigen vakkundige mensen. Zo bent u gegarandeerd van een professioneel resultaat.

Vloeroptimaal beschikt, door onze jarenlange ervaring, over veel vakkennis. Hierdoor kunnen wij u optimaal adviseren over de diverse mogelijkheden voor het behandelen voor van uw vloer.

Beuken vloer schuren en lakken

De beste manier om een beuken vloer op te knappen is om deze te schuren en vervolgens te lakken. Beukenhout heeft een hoge dichtheid en splintert niet. Ook komt het veel voor in Nederland en de rest van Europa. Het is dus een mooie duurzame keuze. Wel is het van belang een beuken vloer goed te behandelen, anders wil het gaan verkleuren of krom trekken. Bij het schuren en lakken van een beuken vloer zijn er daarbij een aantal zaken om rekening mee te houden.

Een beuken vloer licht maken

Na het schuren van de beuken vloer komt uiteraard de behandeling. Er zijn eigenlijk maar 2 soorten behandelingen voor een beuken vloer. Tenminste, die wij doen. Standaard vloerlak en SKYLT.

  • Vloerlak, bij deze afwerking gebruiken we een warme grondlak en een STEP aflak. de glansgraad kan door u worden bepaald.
  • SKYLT lak, hierbij krijgt de vloer een onafgewerkte look. Maakt de beuken vloer lichter en heeft een matte, natuurlijke uitstraling.

Een beuken vloer oliën is zonde van het hout en het geld. Het zorgt voor extra veel onderhoud en de toplaag gaat minder lang mee. Olie moet namelijk in het hout kunnen trekken en omdat de structuur van beuken zo dicht is kan het bijna niet intrekken.

Beuken vloer aanhelen of repareren

Het kan zijn dat er bij het schuren en lakken van uw beuken vloer sommige planken zo beschadigd zijn dat deze vervangen moeten worden. Of wellicht gaat u een nieuwe keuken plaatsen of de kamer uitbreiden. Nieuwe beuken planken laten aansluiten op de bestaande vloer is bij beuken meestal geen probleem. Let er wel op dat je normaal beuken hebt en gestoomd beuken, gestoomd beuken is iets roziger.

Wilt u ook uw vloer aanhelen? Laat u vooral informeren over de mogelijkheden. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij vertellen u er graag meer over.

Vraag vrijblijvend advies

Geef uw beuken vloer weer een nieuw leven door deze te laten schuren door Vloeroptimaal. Zo straalt uw vloer weer als nieuw. Wij schuren iedere houten vloer, zoals: Bamboe, Essen, Eiken, Grenen, Noten, Afzelia en ander andere tropische houtsoorten. En deze kan er weer jaren tegenaan! Heeft u een natuurstenen vloer en moet deze nodig gerenoveerd worden? Ook voor het polijsten van marmer, Hardsteen of het schoonmaken van leisteen kunt u bij ons terecht. Vraag vrijblijvend advies aan via de onderstaande knop of bel ons op: 0852736058