FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Uw marmeren vloer laten polijsten?

Heeft u een versleten of oude marmeren vloer heeft die wel een volledige reiniging en polijstbeurt kan gebruiken? Wij bieden de ideale oplossing. Laat uw marmer vloer polijsten!

Vloeroptimaal zet zich graag in voor de renovatie van uw natuurstenenvloer! Neem snel contact met ons op en wij voorzien u vrijblijvend van advies op maat.

  • Marmer vloer polijsten en beschermen met steenzeep
  • Marmer vloer reinigen, polijsten en beschermen.

Wat houdt het polijsten precies in?

Wij verdelen onze werkzaamheden in 3 stappen. dat is het reinigen, polijsten en het beschermen van de marmeren vloer.

1. Het reinigen van marmer

De marmeren vloer is in de meeste gevallen al een aantal jaar niet intensief gereinigd. Daarom is het van belang om alle zeepresten en vervuiling allereerst te verwijderen.

Wij doen dit door middel van een extreem sterk reinigingsmiddel in combinatie met de grofste diamant-pad die wij hebben.

Hierdoor wordt de vloer niet alleen schoon maar ook helemaal mat. Vanaf dat punt gaan we stap voor stap naar een fijnere pad zodat de vloer er weer als nieuw uit ziet!

vervuild marmer

2. marmer polijsten

Een marmer vloer polijsten is eigenlijk vergelijkbaar met schuren. Alleen gebruiken wij hiervoor kunstmatig diamant verwerkt in een vloerpad.

In maximaal 4 stappen schuren we het marmer van grof naar fijn tot de gewenste glansgraad.

2. Het beschermen van de vloer

Marmer is een poreuze steensoort. dit houdt in dat de vloer snel vervuild kan raken.

Dit kan je uitstellen door 1 van de volgende 3 opties toe te passen:

  • Beschermen met steenzeep
  • Beschermen met een impregneermiddel
  • De steen kristalliseren.

Het is de bedoeling dat vloeistoffen e.d. niet meer kunnen indringen, zoals op de afbeelding hieronder.

Veel voorkomende problemen

Kunnen krassen worden verwijderd?

De Kleine krasjes in de vloer die ontstaan zijn door normaal gebruik van de vloer kunnen zo goed als worden verwijderd. Helaas kunnen wij dit van tevoren niet garanderen omdat wij afhankelijk zijn van de hardheid.

Gele/bruine vlekken in de vloer?

Deze vlekken kunnen er in de meeste gevallen niet volledig uit worden gepolijst, dit komt omdat die vlekken kunnen ontstaan zijn door het oxideren van de ijzerdeeltjes in het marmer.

Het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld houten meubels op hebben gestaan. Dit hout kan zijn kleurstoffen zijn gaan ‘lekken’, dit trekt diep in het marmer en kan in de meeste gevallen niet worden verwijderd.

Marmer glans herstellen

De glans bij marmer laten herstellen. Wanneer er geleefd wordt, worden er ook sporen nagelaten. Dit geldt ook voor uw marmeren vloer. U kunt de glans bij marmer laten herstellen door de vloer te laten polijsten of de vloer te laten kristalliseren.

Kunnen gaatjes of scheuren worden gevuld?

In de meeste gevallen kunnen gaatjes worden gevuld, bij scheuren is dit niet altijd het geval. Bekijk hier de blog over gaatjes vullen.

Matte plekken door zuur

Marmer is een steensoort afkomstig van kalksteen. Hierdoor is marmer een kalkhoudende steensoort en is daarom gevoelig voor zuren. Dit kan nadelig zijn wanneer er bijvoorbeeld jus d ’oranje of urine van huisdieren op de vloer terecht komt.

Gelukkig zijn dat soort plekken in de meeste gevallen oppervlakkig, het zuur tast namelijk de glansgraad aan. Dit soort plekken kunnen wij herstellen door de marmeren vloer te polijsten.

Marmer schoonmaken

Marmer schoonmaken kan lastige klus zijn. Doordat marmer best wel poreus is kan dweilwater diep intrekken. Het marmer wordt door ons schoongemaakt met een extreem hoog alkalisch product. Dit product is niet voor de consument beschikbaar.

U kunt kiezen uit de volgende afwerkingen

Mat

Wanneer een marmer vloer mat moet worden afgewerkt betekend dit tegelijkertijd ook dat het oppervlakte poreus is. Des te fijner je de vloer polijst des te dichter het oppervlakte is.

Om toch bescherming te kunnen bieden dient de marmeren vloer geïmpregneerd te worden met een speciaal impregneermiddel. Hierbij kunt u kiezen uit kleurloos of kleur verdiepend.

Zijdeglans

Zijdeglans is een afwerking waarbij je net kan zien dat de vloer op glans is gebracht. Ook hierbij is het belangrijk dat de vloer geïmpregneerd wordt. Dit kan ook met een speciale steenzeep.

Hoogglans

Omdat hoogglans inhoudt dat we de steen dicht polijsten is het minder van belang dat de vloer met een speciaal impregneermiddel moet worden behandeld. In dit geval werkt een speciale steenzeep prima.

Extra hoogglans

Bij Extra hoogglans wordt de vloer na het polijsten behandeld met een speciaal zuur dat een reactie aan gaat met de kalk van het marmer. Dit zuur sluit het oppervlakte volledig af waardoor je een spiegeleffect krijgt.

Hoelang duurt het om een marmeren vloer te laten polijsten?

Let op:

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een marmeren vloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.