FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Marmer polijsten

Heeft u een versleten of oude marmeren vloer heeft die wel een volledige reiniging en polijstbeurt kan gebruiken? Wij bieden de ideale oplossing. Laat uw marmer vloer polijsten!

Marmer is een prachtige en elegante natuursteen die al eeuwenlang wordt gebruikt om prachtige kunstwerken en architectuur te creëren. Marmer is echter ook een zeer delicaat materiaal dat gemakkelijk beschadigd kan worden door verkeerd schoonmaken en polijsten. Als marmer niet goed wordt afgedicht en onderhouden, kan het dof worden en krassen vertonen. In extreme gevallen kan marmer zelfs etsen of afbrokkelen. Laat uw marmer vloer daarom polijsten door Vloeroptimaal!

Vloeroptimaal zet zich graag in voor de renovatie van uw natuurstenenvloer! Neem snel contact met ons op en wij voorzien u vrijblijvend van advies op maat.

  • Bianca Carrara marmer wordt gepolijst tot een luxe zijdeglans afwerking en behandeld met een impregnatie in Rijen, waardoor het het toppunt van elegantie wordt.
  • Ons deskundige team in Naaldwijk bracht de natuurlijke schoonheid van een marmeren vloer naar boven door deze tot in de perfectie te polijsten.
  • In Nieuwerbrug aan den Rijn worden natuurstenen oppervlakken tot hun recht gebracht met een nauwgezet reinigings- en polijstregime. Als klap op de vuurpijl wordt beschermende zeep aangebracht voor een extra duurzame glans die glanst als zijde!
  • Een glanzende, beschermde marmeren vloer in het Nederlandse Reeuwijk - gerealiseerd door een ervaren team met behulp van speciale steenzeep.

Wat is marmer polijsten precies?

Wij verdelen onze werkzaamheden met marmer polijsten op in 3 stappen. dat is het reinigen, polijsten en het beschermen van de marmeren vloer.

1. Het reinigen van marmer

De marmeren vloer is in de meeste gevallen al een aantal jaar niet intensief gereinigd. Daarom is het van belang om alle zeepresten en vervuiling allereerst te verwijderen.

Wij doen dit door middel van een extreem sterk reinigingsmiddel in combinatie met de grofste diamant-pad die wij hebben.

Hierdoor wordt de vloer niet alleen schoon maar ook helemaal mat. Vanaf dat punt gaan we stap voor stap naar een fijnere pad zodat de vloer er weer als nieuw uit ziet!

vervuild marmer

2. De marmer vloer polijsten

Een marmer vloer polijsten is eigenlijk vergelijkbaar met schuren. Alleen gebruiken wij hiervoor kunstmatig diamant verwerkt in een vloerpad.

In maximaal 4 stappen schuren we het marmer van grof naar fijn tot de gewenste glansgraad.

marmer polijsten

2. Het beschermen van de vloer

Marmer is een poreuze steensoort. dit houdt in dat de vloer snel vervuild kan raken.

Dit kan je uitstellen door 1 van de volgende 3 opties toe te passen:

  • Beschermen met steenzeep
  • Beschermen met een impregneermiddel
  • De steen kristalliseren.

Het is de bedoeling dat vloeistoffen e.d. niet meer kunnen indringen, zoals op de afbeelding hieronder.

Veel voorkomende problemen met marmer polijsten

Kunnen krassen uit marmer worden verwijderd?

De Kleine krasjes in de vloer die ontstaan zijn door normaal gebruik van de vloer kunnen zo goed als worden verwijderd. De hardheid van de marmer vloer is onder andere van invloed op het kunnen herstellen van krassen. Dit beoordelen wij ter plekke voor u.

Gele/bruine vlekken in de marmer vloer?

Deze vlekken kunnen er in de meeste gevallen niet volledig uit de vloer worden gepolijst, dit komt omdat die vlekken kunnen ontstaan zijn door het oxideren van de ijzerdeeltjes in het marmer.

Het kan ook zijn dat er bijvoorbeeld houten meubels op hebben gestaan. Dit hout kan zijn kleurstoffen zijn gaan ‘lekken’, dit trekt diep in het marmer en kan in de meeste gevallen niet worden verwijderd.

De glans in marmer herstellen

De glans bij marmer laten herstellen. Wanneer er geleefd wordt, worden er ook sporen nagelaten. Dit geldt ook voor uw marmeren vloer. U kunt de glans bij marmer laten herstellen door de vloer te laten polijsten of de vloer te laten kristalliseren.

Marmer polijsten met staalwol

Vroeger werden marmer vloeren vaak gepolijst met staalwol. Dit is een verouderde methode, de techniek staat immers niet stil! Marmer polijsten met staalwol geeft een mooi eindresultaat alleen de vloer zal veel sneller slijten dan bij het polijsten met speciale diamantschijven.

Vlekken van urine verwijderen

Iedereen die een marmer vloer en een huisdier heeft kent dit. Matte vlekken door ongelukjes van de hond of kat. In urine zit zuur. Dit zuur gaat een reactie met het marmer aan waardoor er een matte plek ontstaat. Deze vlek is oppervlakkig en kan met polijsten worden verwijderd.

Marmer schuren

Het polijsten van marmer is eigenlijk een vorm van schuren. De polijstpads staan voor een schuurkorrel. Met het polijsten van marmer wordt er een zeer minimaal laagje afgeschuurd. Met het slijpen van de vloer, wat ook onder schuren kan vallen, wordt de vloer volledig vlak geschuurd. De laatste behandeling besteden wij uit.

Kunnen gaatjes of scheuren in marmer worden gevuld?

In de meeste gevallen kunnen gaatjes worden gevuld bij het polijsten van een marmer vloer. Onze deskundige marmer vloer specialisten helpen u daar graag verder mee. Scheuren zijn echter een ander verhaal. In de meeste gevallen is het dan niet mogelijk om deze mooi te vullen.

Matte plekken door zuur in het marmer

Marmer is een steensoort afkomstig van kalksteen. Hierdoor is marmer een kalkhoudende steensoort en is daarom gevoelig voor zuren. Dit kan nadelig zijn wanneer er bijvoorbeeld jus d ’oranje of urine van huisdieren op de vloer terecht komt.

Gelukkig zijn dat soort plekken in de meeste gevallen oppervlakkig, het zuur tast namelijk de glansgraad aan. Dit soort plekken kunnen wij herstellen door de marmeren vloer te polijsten.

Marmer schoonmaken

Marmer schoonmaken kan lastige klus zijn. Marmer is poreus, een normaal schoonmaakmiddel kan daardoor diep in het marmer trekken en uw probleem met de vloer vergroten. Wij maken uw marmer vloer schoon met een speciaal middel wat dit voorkomt. Hierna polijsten wij uw marmer vloer en ziet deze er weer als nieuw uit!

Marmer impregneren

het impregneren van marmer, oftewel het beschermen van marmer kan worden gedaan nadat de vloer gepolijst is. Een impregneermiddel is een vloerstof op waterbasis dat in het marmer trekt waardoor vlekken grotendeels kunnen worden voorkomen.

Marmer zoeten

Vaak wordt er gesproken over een gezoete marmeren vloer of het laten zoeten van marmer. Hiermee wordt enkel bedoeld dat het marmer een zijdeglans afwerking heeft of moet krijgen.

U kunt kiezen uit de volgende afwerkingen

Mat

Wanneer een marmer vloer mat moet worden afgewerkt betekend dit tegelijkertijd ook dat het oppervlakte poreus is. Des te fijner je de vloer polijst des te dichter het oppervlakte is.

Om toch bescherming te kunnen bieden dient de marmeren vloer geïmpregneerd te worden met een speciaal impregneermiddel. Hierbij kunt u kiezen uit kleurloos of kleur verdiepend.

Zijdeglans

Zijdeglans is een afwerking waarbij je net kan zien dat de vloer op glans is gebracht. Ook hierbij is het belangrijk dat de vloer geïmpregneerd wordt. Dit kan ook met een speciale steenzeep. Een zijdeglans afwerking bij marmer wordt ook wel ‘gezoet’ genoemd.

Hoogglans

Omdat hoogglans inhoudt dat we de steen dicht polijsten is het minder van belang dat de vloer met een speciaal impregneermiddel moet worden behandeld. In dit geval werkt een speciale steenzeep prima.

Extra hoogglans

Bij Extra hoogglans wordt de vloer na het polijsten behandeld met een speciaal zuur dat een reactie aan gaat met de kalk van het marmer. Dit zuur sluit het oppervlakte volledig af waardoor je een spiegeleffect krijgt.

Hoelang duurt het om een marmeren vloer te laten polijsten?

Let op:

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een marmeren vloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.