FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Parket renovatie

Als het gaat om de renovatie van uw parket bedoelen wij het schuren en behandelen van alle soorten houten vloeren. Het renoveren van parket is een duurzame oplossing wanneer u uw woning een nieuwe uitstraling wilt geven of wanneer de vloer versleten is. Lees snel verder hoe wij uw houten vloer kunnen renoveren of neem contact op en wij voorzien u graag van vrijblijvend advies.

Parket renovatie: een duurzame oplossing

Het renoveren van een houten vloer is altijd goedkoper maar ook duurzamer dan het aanschaffen van een nieuwe vloer. De aanschaf van een compleet nieuwe houten vloer legt een grote druk de bossen en de consumptie van hout. Laten we de transport erbovenop niet vergeten. U draagt met een houten vloer renovatie dus ook een steentje bij aan het milieu!

Bij onze vakkundige parket renovatie gaat onze vloerspecialist altijd zeer zorgvuldig te werk. Het resultaat hiervan is een gloednieuw ogende parket- of houten vloer! Dus ook een ideale oplossing voor uw portemonnee!

parket of houten vloer

Wanneer men het heeft over een houten vloer wordt er vaak gelijk gedacht aan een parketvloer. Maar toch zijn er essentiële verschillenDe 2 grootste verschillen zijn dat een parketvloer geen mes en groef verbinding heeft en een houten vloer wel.

V-naden schuren of frezen

De v-naden zijn de gemaakte vellingen tussen de planken die samen een kleine ‘v’ vormen. Deze kunnen of geschuurd of gefreesd worden, Dit is afhankelijk van de staat van de velling.

Vloerdelen aanspannen

Bij een houten planken vloer dat niet is verlijmd, oftewel zwevend, komt het vaak voor dat door het zetten van het hout er kieren zijn ontstaan.

Dit kan zijn ontstaan door verschillen in de luchtvochtigheid, of door de ruimte die het hout aan de kanten van de muur heeft gekregen.

Door middel van spanbanden verspreid over heel het oppervlakte kunnen we proberen de vloer weer aan te spannen. Na het aanspannen zal rondom om de halve meter parketveren worden geplaatst.

De vloer is vervolgens beter bestand tegen het zetten!

Convector roosters vervangen

De meeste bedrijven schuren de convectorroosters mee. Dit zorgt ervoor dat de zijkanten van de latjes een andere kleur hebben dan de bovenkant. Wij hebben er voor gekozen om enkel nieuwe te leveren, deze worden op maat gemaakt en in dezelfde kleur behandeld als de vloer.

Noesten opvullen

Een vloer met noesten kan heel mooi zijn! het geeft een landelijke kolonialistische uitstraling wat bij veel woningen past. Past dit niet bij uw inrichting dat kunnen we ze opvullen.

Wanneer u niet voor een vloer heeft gekozen met open noesten zoals bijvoorbeeld bij een verhuizing, kunt u er wel voor kiezen om de noesten te laten opvullen voor dat de vloer geschuurd wordt.

Dit moet gedaan worden met een speciaal vulmiddel, wanneer dit niet wordt gedaan zal het vulmiddel inzakken, wat zorgt voor een verstoord beeld. Het vullen van noesten bieden we enkel aan op uw verzoek.

Reparaties en schadeherstel

Bij het renoveren van een houten vloer hoort ook het herstellen van schade ontstaan door bijvoorbeeld vocht of diepe krassen door gebruik. 9 van de 10 keer is het op te lossen door de vloer enkel te schuren. Wanneer dit niet het geval is zullen er planken moeten worden vervangen.

Kleuren houten vloer

Het is bij enkele houtsoorten mogelijk om de houten vloer een andere kleur te geven. Dit kan met een kleurolie of met een Overlakbare kleurolie. Met deze olie kunnen we zonder moeite bijvoorbeeld een grey wash of een white wash uitstraling geven.

Wilt u helemaal geen kleur, dus kleurloos dan is de SKYLT lak een goede oplossing.

Randafwerking

De vloer is pas klaar wanneer de randafwerking erop zit! Het plaatsten van staande hoge plinten en liggende afwerklijsten maakt de renovatie pas echt af. Vraag ons wat de mogelijkheden zijn.

Soorten afwerking

Door onze jarenlange kennis op het gebied van parket renovatie, kunnen wij uw uitgebreid informeren over de diverse behandelingsmogelijkheden.

Olie of kleurolie

Geeft een matte natuurlijke uitstraling en beschermt uw houten vloer. Plaatselijke reparaties zijn mogelijk voor uw parket renovatie. Het is tevens eenvoudig aan te kleuren afhankelijk van het soort hout.

Wanneer u zo min mogelijk onderhoud wilt aan uw parketvloer moet u met een renovatie niet voor olie kiezen. Heeft u een vloer van tropische houtsoorten? Ook dan adviseren wij voor een renovatie geen olie, hierbij krijg je gemakkelijk een schrale en onverzorgde uitstraling. Lees snel meer informatie over het schuren en oliën van uw parket!

 • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een parketvloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
 • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.
 • Deze eiken vloer onderging een professionele transformatie met behulp van onze gespecialiseerde behandeling. Na zorgvuldig schuren en het aanbrengen van ROYL C15 in Ridderkerk werd dit verouderde/gerookte hout weer tot leven gebracht!
 • Ervaar de artisticiteit van professioneel vloer schuren en oliën met ROYL C30 in Breda. Prachtig behandelde eiken houten vloeren gaan jaren mee wanneer u onze deskundige vakmensen vertrouwt om uw project te verzorgen.

Houten vloer renovatie met traditionele warme lak

Geeft een bescherming op uw houten waarbij u kunt kiezen voor zowel mat, zijdeglans of een glanzende uitstraling. Zelfs een onzichtbare ultra matte ‘look’ is mogelijk, zeer geschikt voor eiken houten vloeren. Een gelakte parketvloer vergt weinig onderhoud en geeft het beeld van een authentieke vloer alleen zijn plaatselijke reparaties niet bij te werken. Zeer geschikt voor de renovaite patroonvloeren en tropische houtsoorten. Lees snel meer informatie over het schuren en lakken van uw houten vloer.

 • Tot 40 á 50 m2 in 2 dagen. Dit heeft te maken met dat er 3 lagen lak geplaatst moeten worden waarbij tussen alle laklagen gewacht moet worden tot dat deze volledig gedroogd is. Dit is ook afhankelijk van de luchtvochtigheid, ventilatie en de temperatuur.
 • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.
 • Voor een langdurige bescherming en glans brengt ons team een 2k laklaag aan op de essenhouten vloer in Gorinchem. Dit delicate proces vereist nauwkeurige aandacht en vaardigheid, zodat dit prachtige hardhout weer al zijn natuurlijke schoonheid terugkrijgt!

Houten vloer renovatie met SKYLT lak voor een natuurlijke houtlook

Een onzichtbare ultra matte ‘look’ door 3 laklagen SKYLT original.

Zeer geschikt voor de renovatie van eiken houten vloeren. Een met SKYLT afgelakte houten vloer vergt weinig onderhoud en geeft het beeld van een natuurlijke moderne vloer.

 • Tot 40 á 50 m2 in 2 dagen. Dit heeft te maken met dat er 3 lagen lak geplaatst moeten worden waarbij tussen alle laklagen gewacht moet worden tot dat deze volledig gedroogd is. Dit is ook afhankelijk van de luchtvochtigheid, ventilatie en de temperatuur.
 • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Wilt u meer weten over het renoveren van uw houten vloer met SKYLT lak? Neem dan snel contact met ons op en wij voorzien u vrijblijvend van advies op maat.

 • Kambala vloeren kregen een professionele make-over met schuren en een SKYLT-behandeling, waardoor een onbehandelde look ontstaat die de ruimte oplicht.
 • Transformeer uw eiken vloer met SKYLT lak voor een frisse nieuwe look in Rhoon. Geniet van de natuurlijke schoonheid van het schuren en afwerken van uw oude vloeren voor een exquise touch!

Houten vloer renovatie door verven en lakken

Door middel van speciaal ontwikkelde vloerverf kunt u kiezen tussen vrijwel alle mogelijke kleuren voor op uw houten vloer. Deze verf wordt speciaal voor u op RAL-kleurcode aangemaakt. Het schuren en behandelen met vloerverf geeft een dekkende uitstraling waarna vervolgens de houten vloer wordt beschermd met een laklaag zodat slijtage aanzienlijk wordt uitgesteld. Lees snel meer informatie over schuren en verven van uw parket.

 • Tot 40 á 50 m2 in 3 dagen. Dit heeft te maken met dat er 2 a 3 lagen vloerverf aangebracht moeten worden en deze ze op de 3e dag te dienen worden afgelakt.
 • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Bent u op zoek naar een nieuwe look van uw houten vloer? Vloeroptimaal helpt u graag met uw parket renovatie!

 • Deze prachtige notenhouten vloer is vakkundig behandeld met Rainbow verf en verzegeld met SKYLT Titanium voor een schitterende afwerking. Perfect passend in Oud-Beijerland, zal deze bijzondere uitstraling bewonderende blikken trekken en elk interieur verfraaien!
 • Deze vloer is met een soort van betonlook verf behandeld. Vervolgens is de vloer met een zijdeglans lak afgewerkt. De kleuren worden speciaal voor de klant gemaakt. Elke RAL kleur is mogelijk
 • Deze eiken planken vloer hebben we geschuurd en grijs geverfd, elke kleur is mogelijk! De verf wordt namelijk speciaal voor u gemaakf.

Parket renovatie met SKYLT Overlakbare Kleurolie en SKYLT Original

Niet-tropische houten vloeren zoals eiken of grenen renoveert u hiermee. Deze lenen zich perfect voor de afwerking met een de SKYLT overlakbare kleurolie.

Dit is een afwerking waarbij wij een door u gekozen kleur inpoetsen in de vezels van het hout waardoor er bijvoorbeeld een white-wash of een grey-wash uitstraling ontstaat, net als bij de behandeling met een kleurolie.

Het voordeel van een houten vloer renovatie met de SKYLT Overlakbare Kleurolie en het beschermen met SKYLT lak is dat hierbij de voordelen van lak gecombineerd worden met de uitstraling van een gekleurde vloer. Lees hier meer over schuren en colorwash.

 • Tot 40 á 50 m2 in 1 of 2 dagen.
 • Vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Neem snel contact op ons op. Vloeroptimaal helpt u graag verder met uw houten vloer renovatie!

 • De ingewikkelde eikenhouten vloer werd geschuurd en afgewerkt met een levendige, overlakbare kleurolie voordat hij een laatste beschermende laag van 2x SKYLT lak kreeg voor optimale duurzaamheid op lange termijn.
 • De eiken houten vloer van Roosendaal is geschuurd en behandeld met een speciale SKYLT overschilderbare kleurolie voor een perfecte afwerking. Onze professionals hebben de afwerking gedaan met SKYLT 2k original voor een langdurig resultaat.

Houten vloer renovatie kosten

Het bepalen van de prijs voor het renoveren van een houten vloer is van verschillende factoren afhankelijk o.a.:

 • de huidige staat van de vloer
 • m2
 • begane grond, 1ste verdieping of hoger
 • eventuele parkeerkosten
 • afwerking
 • eventuele reparaties

Hierdoor worden de houten vloer renovatie kosten na een bezoek bepaald.

Wilt u graag uw parketvloer laten renoveren? Of wilt u graag vrijblijvend advies van een professional? Neem eenvoudig contact met ons op via onze website.