FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

U wilt uw vloer laten schuren?

Is het nodig dat de parketvloer of houten vloer geschuurd wordt?

Wilt u uw parket laten schuren? Is de beschermlaag afgesleten, vertoont de parketvloer beschadigingen? Dan zal uw houten vloer gemakkelijk vervuilen of slijtageplekken laten zien. In dat geval is het renoveren van parket een prachtige oplossing.

Door onze vakkundige werkwijze gaat de vloerspecialist hierbij altijd zeer zorgvuldig en volgens een vast patroon aan de slag.

Het resultaat van een schuurbehandeling is een gloednieuw ogende parket- of houten vloer! Zonder dat u een dure nieuwe vloer heeft hoeven aan te schaffen. Het schuren van parket met daaropvolgend een nieuwe beschermlaag, is dus ook dé oplossing voor uw portemonnee!

Kan de vloer geschuurd worden?

Dit is afhankelijk van de dikte van de toplaag. Er zijn verschillende soorten houten vloeren waaronder (traditioneel) parket, houten massieve planken, multi-planken en lamel. In de meeste gevallen kan de vloer geschuurd worden.

Voor dat de werkzaamheden plaats vinden komt er altijd eerst een expert langs om te bepalen of het mogelijk is. Ook zal er dan ook met u besproken worden wat de mogelijkheden zijn qua afwerking

Helaas kan het ook voorkomen dat het hout te dun blijkt te zijn, of andere gebreken vertoont. in sommige gevallen is dit niet van te voren te beoordelen. Het blijft een natuurproduct.

Wilt u weten of het mogelijk is om zelf de vloer te schuren en/of dit verstandig is kunt u hier lezen waarom dit in de meeste gevallen niet zo is.

Dit is Vloeroptimaal

Wie wij zijn en wat wij doen

Vloeroptimaal is een echt familiebedrijf gespecialiseerd in het opknappen van bestaande vloeren. De betrokkenheid bij het bedrijf is door deze bedrijfsopzet zeer groot. De gehele familie werkt mee om de kwaliteit van A tot Z te garanderen. Van een aanvraag en oplevering tot de nazorg! Wilt u meer over ons weten klik dan hier

Vloeroptimaal parket renovatie

Wat houdt het schuren van parket in?

Het goed schuren van parket is het belangrijkste wat er is voor de vloer want het is de basis voor een goede afwerking. Zonder een goed schuurresultaat kan er geen mooi eindresultaat worden afgeleverd. Het schuurwerk kan worden opgesplitst in 4 stappen:

1. Het grove werk oftewel de basis.

Een goede basis creëren bepaald hoe goed het eindresultaat wordt.

Alle vervuilingen en/of beschadigingen in of op het hout dienen goed te worden weggeschuurd. Hierbij is het ook belangrijk dat de vloer na deze stap vlak oogt dus hol of bol staande planken worden vlak geschuurd. Indien er v-naden aanwezig zijn worden deze netjes uitgefreesd. Alle hoeken en lastig bereikbare plekken zoals rondom radiatorpootjes worden met een driehoekkrabber handmatig vlak gemaakt. Ook worden eventuele reparaties uitgevoerd.

parket-schuren

2. Het opbouwen naar een fijn geschuurde vloer.

Na de eerste stap is het belangrijk dat de vloer op een bepaalde fijnheid wordt afgeschuurd. Afhankelijk van de afwerking, bij olie moet bijvoorbeeld de vloer grover worden afgewerkt dan bij lak. Bij deze stap is het belangrijkste dat er goed wordt gelet op de details zoals eventuele schuurkrasjes. De werkzaamheden die verricht zijn met de driehoekkrabber worden ook netjes geschuurd. Alles wat er na deze stap nog zichtbaar is, is ook te zien in het eindresultaat.

3. Het polijsten van de vloer.

Dit is de laatste stap van het schuur proces. Hierbij wordt het oppervlakte in zijn totaliteit gepolijst zodat de tekeningen van het hout mooi tot zijn recht komen en dat de vloer na alle vorige handelingen tot 1 geheel wordt gepolijst.

parket polijsten

4. Randafwerking.

Indien besproken kan nu de randafwerking worden geplaatst zodat de vloer klaar is voor het behandelen met de door u gekozen afwerking.

Belangrijk gegeven: Dankzij moderne apparatuur kunnen wij het schuurwerk stofarm voor u uitvoeren!

Soorten afwerking

Olie of kleurolie

Geeft een matte natuurlijke uitstraling, beschermd in het hout in plaats van op het hout waardoor plaatselijke reparaties mogelijk zijn. eenvoudig aan te kleuren afhankelijk van de houtsoort. Wanneer u zo min mogelijk onderhoud wilt aan uw parketvloer moet u niet voor olie kiezen. Wanneer het gaat om tropische houtsoorten adviseren wij geen olie, hierbij krijg je al snel een schrale, onverzorgde uitstraling. klik hier voor meer infomatie

kleurstalen olie

Lak

Geeft een bescherming op het hout waarbij u kunt kiezen voor zowel mat, zijdeglans of een glanzende uitstraling. Zelfs een onzichtbare ultra matte ‘look’ is mogelijk, zeer geschikt voor eiken houten vloeren. Een gelakte parketvloer vergt weinig onderhoud en geeft het beeld van een authentieke vloer alleen zijn plaatselijke reparaties niet bij te werken. Zeer geschikt voor patroonvloeren en tropische houtsoorten. klik hier voor meer infomatie

Glansstalen lak

Vloerverf + lak

Door middel van speciaal ontwikkelde vloerverf kunt u kiezen tussen vrijwel alle mogelijke kleuren voor op uw vloer. Deze verf wordt speciaal voor u op RAL-kleurcode aangemaakt. Het schuren en behandelen met vloerverf geeft een dekkende uitstraling waarna vervolgens de vloer wordt beschermd met een laklaag zodat slijtage aanzienlijk wordt uitgesteld. klik hier voor meer informatie

parketvloer wit verven

Colorwash + lak

Niet tropische houten vloeren zoals eiken, grenen of essen(maple) lenen zich perfect voor de afwerking met een Colorwash. Colorwash is een behandeling waarbij wij een door u gekozen kleur inpoetsen in de vezels van het hout waardoor er bijvoorbeeld een white-wash of een grey-wash uitstraling ontstaat net als bij de behandeling met een kleurolie. Het voordeel van de Colorwash en het beschermen met lak is dat hierbij de voordelen van lak gecombineerd worden met de uitstraling van een gekleurde vloer. klik hier voor meer informatie

colorwash + steplak

Hoelang duurt het om een parketvloer te schuren en te behandelen?

Let op:

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen en ook niet op droogtijden maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

Schuren en oliën

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een parketvloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Schuren en lakken

  • Tot 40 á 50 m2 in 2 dagen. Dit heeft te maken met dat er 3 lagen lak geplaatst moeten worden waarbij tussen alle laklagen gewacht moet worden tot dat deze volledig gedroogd is. Dit is ook afhankelijk van de luchtvochtigheid, ventilatie en de temperatuur.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Vloerverf + lak

  • Tot 40 á 50 m2 in 3 dagen. Dit heeft te maken met dat er 2 a 3 lagen vloerverf aangebracht moeten worden en deze ze op de 3e dag te dienen worden afgelakt.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Colorwash + lak

  • Tot 40 á 50 m2 in 3 dagen. Dit heeft te maken met dat de Colorwash laag 24 uur de tijd moet krijgen om te drogen waarna er 1 laklaag kan worden aangebracht op de 2e dag. i.v.m. de droogtijd tussen de laklagen kan dan de 3e dag de vloer worden afgelakt.
  • Vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Wat verstaan wij onder meerwerk?

Bij het schuren en het polijsten van een houten vloer komt het ook voor dat dit niet alleen enkel om het schuren en behandelen van de vloer gaat.

Het aanleggen van parket na bijvoorbeeld een verbouwing

Klik hier voor een volledig overzicht

Het frezen van V-groeven

Bij een plankenvloer komt het steeds vaker voor dat deze v-naden heeft. Deze naden moeten net als de rest van de vloer eerst kaal zijn voordat deze opnieuw kunnen worden behandeld. Dit doen wij door middel van frezen.

v-naden frezen.

Het Drevelen en vullen

Een verlijmde parketvloer is vaak ook gespijkerd. Wanneer wij de vloer schuren komen de kopjes van de spijkertjes aan het oppervlakte te liggen, dan krijg je glimmende puntjes over de gehele vloer. Deze spijkertjes moeten allemaal met de hand weer in de vloer geslagen worden waarna de parketvloer vervolgens moet worden gevuld. Na het vullen wordt het vulmiddel eraf geschuurd zodat de vloer kan worden behandeld met een lak of olie.

Het vullen van spijkergaatjes

Randafwerking

Om een vloer zo mooi mogelijk af te werken is de randafwerking van groot belang. Denk hierbij aan mooie witte plinten of platte afdeklijsten. Ook kan het voorkomen dat er een profiel moet worden geplaatst langs drempels of bijvoorbeeld bij een schuifpui of een mat.

Het plaatsen van moderne plinten door middel van verlijming:

MDF plinten plaatsen

Afdeklijsten plaatsen op plekken waar geen plinten kunnen worden geplaatst of wanneer u heeft gekozen voor enkel afdeklijsten:

Afdeklijsten plaatsen

Convector roosters

Vaak komt het voor voor dat na dat na het schuren en het afwerken het verschil tussen de vernieuwde vloer en de convector roosters te groot is geworden. Daarom raden wij aan om nieuwe te plaatsen. u kunt kiezen uit de standaard serie of uit de Deluxe serie. Hieronder ziet u daar een voorbeeld van.

luxe convector rooster

Waar wij trots op zijn!

U staat bij Vloeroptimaal centraal en dus ook wat de beoordeling is achteraf over onze werkwijze. Daarom werken wij samen met Klantenvertellen.nl zodat wij met u kunnen delen wat andere klanten van ons vinden. Wij hopen hiermee een transparant beeld te geven en uw vertrouwen te winnen.