FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Uw parket of houten vloer laten schuren en lakken?

Zoekt u een professioneel bedrijf die uw vloer netjes kan schuren en lakken? Dan hoeft u gelukkig niet meer verder te zoeken. Uw vloer kan namelijk door ons op vele manieren worden afgewerkt, maar voor wie een blijvende, mooie en duurzame bescherming zoekt zonder al te veel onderhoud kiest voor een afwerking met vloer lak. Wij bieden u keuze uit verschillende soorten lak, en verschillende soorten voorbehandelingen waarna de vloer netjes door onze eigen vloerspecialisten wordt afgewerkt. Het laten schuren en lakken is een belangrijk onderdeel van de renovatie van uw parketvloer.

 • Voor een langdurige bescherming en glans brengt ons team een 2k laklaag aan op de essenhouten vloer in Gorinchem. Dit delicate proces vereist nauwkeurige aandacht en vaardigheid, zodat dit prachtige hardhout weer al zijn natuurlijke schoonheid terugkrijgt!
 • Merbau vloeren werden in Oud-Beijerland zorgvuldig geschuurd en voorbehandeld voor een professionele afwerking. De gekozen primer, KAMBALA, vormde de perfecte basis voor de STEP laklaag - met als resultaat een luxe eindproduct dat lang meegaat!
 • Onze professionals in Breda hebben onlangs een uitgebreide schuur- en behandelbeurt van vloeren met STEP 2k lak afgerond, waardoor ze een topafwerking hebben gekregen.
 • In Zevenbergen is een prachtige eikenhouten vloer weer tot leven gebracht met vakkundig schuren en een behandeling door STEP 2k zijdeglans lak. Het verbluffende resultaat maakt deze woning tot een benijdenswaardige bezienswaardigheid!

De werkzaamheden

Parketvloer schuren

Voor dat een parketvloer kan worden behandeld met een parket lak moet de vloer eerst goed worden geschuurd. Dit moet gedaan worden zodat de nieuwe grondlak goed kan hechten met het hout, en uiteraard moeten alle beschadigingen worden weggeschuurd.

Afhankelijk van de staat van de vloer wordt de vloer 1 tot 3 keer geschuurd. Daarna wordt de vloer gepolijst tot schuurkorrel 120.

De grondlak

Nadat de vloer is gepolijst wordt het oppervlakte grondig gepolijst. De 1ste laag oftewel de grondlaag bepaald de kleur van de vloer. hierbij zijn er verschillende mogelijkheden, van warm tot kleurloos. Het aanbrengen van de grondlak wordt zo dik mogelijk gedaan zodat eventuele inhoudsstoffen van het hout geen reactie aankunnen gaan met de producten voor de aflak.

De vloer lakken

De vloer kan worden afgewerkt met 2 verschillende soorten lak. De SKYLT lak of de STEP lak. SKYLT is de transparante “kleurloze” lak en de STEP kan worden beschreven als de wat meer traditionele lak. De lak wordt aangebracht met een Lakroller.

Ventilatie

De lakken zijn allemaal watergedragen, hierdoor ontstaat tijdens het drogen een +- 30cm hoog vochtscherm. Wanneer er niet wordt geventileerd droogt de vloer niet goed dit kan verschillende nadelige problemen opleveren.

Het ventileren na het aanbrengen lak is daarom zeer belangrijk. Dit kan worden gedaan door ramen open te zetten of door het plaatsten van een ventilator. Het aanzetten van de verwarming helpt ook.

Tussen de laklagen schuren

Het tussen de laklagen door schuren maakt de vloer gladder. Dit is vooral bij houtsoorten met grotere vezels. Na de tweede laklaag kan je voelen aan de vloer of de gladheid voldoende is. Bij veel tropische houtsoorten is het tussen schuren niet nodig.

Wat zijn de voordelen / nadelen van lak:

Het lakken van een parketvloer brengt de afwerking van houten vloeren op het hoogst mogelijke niveau van schoonheid, slijtvastheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak. Het is eenvoudig in onderhoud alleen beschadigingen zijn in de meeste gevallen niet plaatselijk bij te werken. Bij een hoogglans afgewerkte houten vloer zullen de krassen mat zijn dus sneller opvallen.

Gelakte vloer schoonmaken en onderhouden

Afhankelijk van met welke lak de vloer wordt afgelakt (de laatste laag) wordt bepaald welk onderhoudsproduct geschikt is. Dit is altijd of de STEP lak of de SKYLT lak. hiervoor zijn de volgende producten geschikt:

 • STEP Milde reiniger
 • SKYLT Conditioner

De verschillende soorten afwerkingen met lak op een rijtje

SKYLT Original

SKYLT Original behoudt de natuurlijke uitstraling van het hout en beschermt optimaal tegen slijtage, vlekken en geeft door zijn licht blekende en unieke ultra matte aspect een mooie, natuurlijke uitstraling. De vloer oogt als onbehandeld en alleen geschuurd. Deze lak is niet geschikt voor het afwerken van kalkhoudende tropische houtsoorten.
Glansgraad:
 • ultra mat

SKYLT overlakbare kleurolie + SKYLT Original

Heeft u een eiken houten vloer? Dan bestaat er de mogelijkheid om de vloer te kleuren en te lakken. Hierdoor geef je een gekleurde vloer een optimale bescherming en minimaal onderhoud!
Eiken is een houtsoort wat zich prima laat aankleuren naar een kleur die bij uw smaak en interieur past. Na de voorbehandeling met de Skylt Overlakbare Kleurolie worden er 2 laklagen aangebracht om zowel de kleur als het hout optimaal te beschermen tegen gebruikerssporen.
Glansgraden:
 • Ultra-mat
 • mat
 • zijdeglas

STEP lak 1k of 2k

Step lak
Geschikt voor zeer intensief belaste vloeren met veel ‘verkeer’. Zeer goed bestand tegen gebruikers krassen veroorzaakt door zand onder schoenen en dergelijke. De Step lak is ook goed bestendig tegen vlekken van water, alcohol, koffie, wijn en thee wat eventueel op de vloer terecht kan komen.
Glansgraden:
 • mat
 • zijdeglans
 • hoogglans

Rainbow Colorprimer + Lak

rainbow-color-primer
Wilt u uw vloer dekkend laten verven en beschermen met een 2-componenten lak dan bent u bij ons aan het juiste adres. U heeft hierbij keuze uit de standaardkleuren lichtgrijs, donkergrijs, zwart en wit. Wij kunnen elke kleur laten maken, hiervoor hebben wij alleen een RAL-code nodig.
Glansgraden:
 • ultramat
 • mat
 • zijdeglans
 • hoogglans

STEP Kurklak 1k

STEP Kurklak
Wie een blijvend mooie en duurzame bescherming zoekt voor een kurkvloer, kiest voor een watergedragen PU kurklak. Dit product brengt de afwerking van kurk op het hoogst mogelijke niveau van schoonheid, slijtvastheid, duurzaamheid en onderhoudsgemak.
Glansgraden:
 • mat
 • zijdeglans