FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Noten houten vloer schuren

Walnoot of notenhouten vloer

Theoretisch gezien is een walnoten vloer zachter dan een eiken vloer. Maar in de praktijk komen wij toch veel minder diepe beschadigingen of vervuilingen tegen bij walnoot dan bij eiken.

Hierdoor mogen wij toch wel concluderen dat een walnoot vloer praktisch gezien sterker is. Wat wel zo is, is dat walnoot makkelijker te schuren is, misschien dat daar de verwarring is ontstaan. Het product waarmee het hout wordt beschermd heeft nog de meeste invloed op de bescherming.

Noten houten vloer lichter maken

Het lichter maken van een notenhouten vloer kan met een SKYLT lak. SKYLT is een lak dat uw donkere walnoot vloer een vele malen lichter maakt door de blekende werking van de lak. Hierdoor Behoudt u de mooie tekeningen die in het hout zitten, maar geniet u ook van de moderne uitstraling die de SKYLT lak geeft. Uiteraard is het resultaat mat.

Een houtsoort kan je nooit lichter maken dan hoe het hout er uitziet zonder behandeling.

Notenhouten vloer behandelen met olie

Walnotenhout is van nature best een vettige houtsoort. Er wordt immers ook walnootolie van walnoten gemaakt. Hierdoor vinden wij het niet echt heel geschikt om te beschermen met olie. Olie is namelijk een product wat bescherming IN het hout moet geven, wanneer een houtsoort een olieachtige eigenschap heeft kan een olie als beschermlaag niet goed intrekken.

Het resultaat kan wel mooi zijn, maar de vloer zal regelmatig opnieuw moeten worden behandeld. En niemand zit er op te wachten om elke 3 maanden de vloer te laten behandelen. Daarnaast krijg je met olie al snel witte gebruikssporen doordat er teveel olie op de vloer zit.

walnoot houten vloer schuren en lakken

Zoals hierboven al eerder is beschreven is walnoot theoretisch gezien zachter dan eiken, maar dat de beschermlaag meer invloed heeft.

Het lakken van een walnoot of notenhout kan worden gedaan met 3 verschillende soorten lak

  • STEP lak; een standaard lak. mat of zijdeglans.
  • SKYLT; onbewerkte uitstraling Ultramat.
  • Kambala primer; Deze primer geeft een diepe warme kleur. kan worden afgewerkt met zowel STEP lak of SKYLT

Walnoot vloer verven

Niet iedereen houdt ervan om een mooie notenhouten vloer te hebben. Mensen die verhuizen naar een nieuwe woning maken vaak de afweging of ze de bestaande vloer willen behouden of niet.

Uiteraard respecteren wij die beslissing en daarom bieden wij het verven van walnoten houten vloeren aan. Aangezien het verf is is dit mogelijk in alle kleuren.

Wat wel zo is is dat het contrast van donker naar lichter veel groter is, er is dus verhoudingsgewijs meer verf nodig dan bij lichtere houtsoorten. Daarnaast bestaat er kans op doorbloeding van het hout door de verf heen. Dit probleem lossen wij op door eerst een grondlak te plaatsen.

Hou rekening met 1 grondlak, 2 of 3 verlagen en 2 laklagen als laatste bescherming. Meestal kan dit binnen 2 of uiterlijk 3 werkdagen.

Walnoot vloer onderhouden

Het onderhouden van walnoot houten vloeren is afhankelijk van het product waarmee de vloer is afgewerkt. Wat misschien belangrijk is om te weten is dat wanneer de vloer is afgewerkt met een lak, de vloer bijna tot geen onderhoud nodig heeft. Met een olie of een andere product dan is het onderhoud het meest belangrijk.

Vraag vrijblijvend advies

Geef uw notenhouten vloer weer een nieuw leven door deze te laten schuren door Vloeroptimaal. Ook andere tropische houtsoorten, zoals kambala, jatoba of merbau zijn voor ons geen probleem! Zo straalt uw vloer weer als nieuw, en kan deze er weer jaren tegenaan! Vraag vrijblijvend advies aan via de onderstaande knop of bel ons op: 0852736058.

Ook voor het renoveren van andere houten vloeren, zoals eiken, beuken, grenen of bamboe kunt u bij ons terecht. Heeft u een natuurstenen vloer, zoals marmer, hardsteen of leisteen? Ook hiervoor hebben wij specialisten in dienst! Vraag snel naar de mogelijkheden!