FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Bamboe vloer schuren

Bamboe vloer laten schuren en behandelen met de door u gekozen afwerking.

Het schuren van een bamboe vloer geeft een extra uitdaging, het is namelijk gras i.p.v. hout. Bamboe is steviger dan bijvoorbeeld eiken waardoor de vloer veel langer mee gaat. je kunt bamboe herkennen aan de kleine strookjes die aan elkaar zijn geplakt. Een bamboe parketvloer renovatie is een vak apart! Wij vertellen u hieronder wat er bij komt kijken.

  • Ons team in Breda voltooide onlangs een project waarbij prachtige bamboevloeren werden geschuurd en beschermd met de robuuste STEP 2k-lak, waardoor ze een verbluffende lange levensduur kregen.
  • Geef uw vloeren een warme, uitnodigende afwerking met ROYL 2K vloerolie. Speciaal ontworpen voor bamboe oppervlakken, zal deze gespecialiseerde behandeling ervoor zorgen dat geschuurd hout langer meegaat en beter bestand is tegen slijtage dan ooit tevoren!
  • Ons team van professionals gaf deze bamboevloer de verjongingskuur die hij nodig had door hem te schuren en te lakken met het superieure product van Skylt. Door de prachtige afwerking terug te brengen, kan uw huis zich nu koesteren in zijn oorspronkelijke glans!
  • Onze expertise in vloeren werd onlangs bewezen met de prachtige geschuurde en met olie behandelde bamboe die wij leverden. De ROYL 2K olie gaf het een prachtige afwerking die het uiterlijk echt verhoogde.

Bamboe schuren en waar op moet worden gelet

Bestaande bamboe vloer schuren

Bij het schuren van een bestaande bamboe vloer is het vooral van belang dat er diep genoeg wordt geschuurd om alle vervuilingen eruit te halen. Hiermee bedoelen we dat er na het schuren geen kleurverschillen meer zichtbaar mogen zijn.

Deze kleurverschillen worden namelijk geaccentueerd door de afwerking. Onze focus ligt dus constant op het zoeken naar kleurverschillen.

Nieuwe bamboe vloer schuren

Een bamboe vloer moet altijd geschuurd worden na het leggen. Dit is omdat er hoogteverschillen zijn tussen de ene plank en de andere plank. De vloer wordt allereerst in de breedte geschuurd en vervolgens in de lengte. Het is moeilijk bij bamboe te zien of de vloer volledig vlak is, Gelukkig worden dat soort details zichtbaar wanneer de kieren gevuld worden.

Opvullen van kieren

Het vullen van de kieren bij bamboe wordt gedaan met het schuurstof zelf. De vloer wordt meerdere malen geschuurd, maar het schone en fijne stof wordt gebruikt. Door middel van een simpele zeef worden de grotere vezels gescheiden van de fijnere vezels.

Het stof wordt in een bak gedaan en wordt vermengd met een speciaal soort lijm. De gehele vloer wordt met een spatel ingezet. Na een half uur kan de vloer nogmaals geschuurd worden.

Let op de gezondheid

Bamboe is een grassoort waarvan de vezels zich kunnen hechten aan de longblaasjes. Wij gebruiken dan ook tijdens het schuren ten alle tijden een masker en willen u vragen dat ook te doen, of niet aanwezig te zijn.

Verschillende soorten afwerkingen

Er zijn 2 verschillende soorten bamboe: licht en donker. Hierdoor heeft de afwerking ook invloed op het eindresultaat. Het behandelen en beschermen van bamboe kan met verschillende producten.

Bamboe met SKYLT lak

Bamboe afwerken met SKYLT lak zorgt ervoor dat de vloer zeer licht blijft. De SKYLT lak geeft namelijk een vrijwel onzichtbare uitstraling waardoor de vloer de kleur behoudt van een onbehandelde vloer.

Gekaramelliseerde bamboe (donker bamboe) kan je beter niet met SKYLT behandelen.

Bamboe met STEP lak

Bamboe beschermen met STEP 2K lak zorgt ervoor dat de vloer een warme uitstraling krijgt. Doordat de vloer gelakt wordt kunt u kiezen uit een zijdeglans of een matte afwerking.

Wilt u een bijzonder warme uitstraling, vraag dan naar de KAMBALA primer. Ook voor Karamel bamboe is dit geschikt.

 

Bamboe met olie

Wanneer de bamboe vloer is behandeld met olie heeft de vloer een warme uitstraling. Bamboe is van zichzelf niet poreus en met olie is het de bedoeling dat de bamboe de olie absorbeert, hierdoor is het niet de meest onderhoudsvriendelijke oplossing.

Het advies is dan ook om zeker 1 keer per jaar de vloer te onderhouden met Onderhoudsolie.

Het voordeel is wel dat de vloer plaatselijk (indien goed wordt onderhouden) kan worden bijgewerkt.

Extra informatie voor na het behandelen van de bamboe vloer

Hoelang duren de werkzaamheden

Alleen het schuren tot 70 m2 kan zonder meerwerk worden gedaan in 1 dag. De afwerking afhankelijk van het soort afwerking kan voor 70m2 uiterlijk 3 dagen duren.

Droogtijden

Bij olie is de vloer licht belastbaar na 24 tot 36 uur, bij lak is dit na 12 uur.

Ten alle tijden vragen wij u om zeker 1 week voorzichtig aan te doen. Net als bij verfwerk is de vloer wel droog maar niet uitgehard.

Laat uw houten vloer nu schuren door Vloeroptimaal!