FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Uw parket of houten vloer laten schuren en oliën?

Voor wie een oude parketvloer heeft die wel een volledige metamorfose kan gebruiken bieden wij de ideale onderhoudsvriendelijke oplossing: Laat de vloer schuren en oliën. Vele kleurtinten kunnen worden toegevoegd om de vloer naar eigen smaak te brengen en naar de hedendaagse trends. Bij Vloeroptimaal krijgt u voor de renovatie van uw parketvloer advies op maat in een vrijblijvende offerte. Neem snel contact met ons op en wij helpen u op een eerlijke manier verder.

  • Deze eiken vloer onderging een professionele transformatie met behulp van onze gespecialiseerde behandeling. Na zorgvuldig schuren en het aanbrengen van ROYL C15 in Ridderkerk werd dit verouderde/gerookte hout weer tot leven gebracht!
  • Ervaar de artisticiteit van professioneel vloer schuren en oliën met ROYL C30 in Breda. Prachtig behandelde eiken houten vloeren gaan jaren mee wanneer u onze deskundige vakmensen vertrouwt om uw project te verzorgen.
  • Een eiken vloer in Roosendaal werd vakkundig geschuurd en behandeld tot een prachtige c16 tint, waardoor een elegante sfeer ontstaat binnen elke ruimte.

Kies voor kleur en sfeer

Wilt u uw houten vloeren laten oliën en eventueel een andere kleur geven? Dan kan Vloeroptimaal u zeker weten verder helpen.

kleurstalen olie
kleurstalen standaard olie

Eiken vloer een andere kleur geven

Eiken vloeren zijn het makkelijkst aan te kleuren, bijvoorbeeld naar een greywash of whitewash uitstraling. Dit komt doordat de vezels van eikenhout goed het kleurpigment opnemen.

In principe is het mogelijk om elke niet tropische houtsoort te behandelen en aan te kleuren met vloerolie.

Waarom wel of niet voor olie kiezen?

Omdat olie in het hout trekt en hout maar een maximale hoeveelheid vocht kan opnemen in de poriën van het hout is de parketvloer optimaal beschermd, er kan namelijk geen vuil meer intrekken. Wel loopt u de olie er naar mate van gebruik gedeeltelijk vanaf dus vergt een geoliede parketvloer meer onderhoud dan bijvoorbeeld een gelakte vloer. Het onderhouden van een parketvloer moet ongeveer elk jaar afhankelijk van het gebruik gedaan worden om de vloer goed gevoed te houden.

Tip: wanneer u op een veel belopen plek een paar druppels water op de vloer legt en deze druppels trekken in het hout dan weet u dat de vloer opnieuw geolied moet worden.

Tropische houten vloeren oliën

Het behandelen van tropische houtsoorten met olie is niet altijd een goed idee. Olie moet namelijk kunnen intrekken en doordat tropisch hout heel dicht is, is dat bijna niet mogelijk.

Wilt u toch dat de tropisch houten vloer wordt behandeld met olie raden we aan om daarna nog de vloer te behandelen met een onderhoudspasta.

Bij olie is het mogelijk om plaatselijk bij te werken!

Doordat olie in het hout trekt en niet op het hout ligt zoals bij een gelakte vloer kan je een geoliede parketvloer plaatselijk schuren en opnieuw behandelen.

Hierdoor zijn bijvoorbeeld beschadigingen door het schuiven van stoelen of wanneer u huisdieren heeft prima weg te werken.

Er zijn wel een aantal voorwaarden waar de vloer aan moet voldoen:

  • de vloer wordt goed onderhouden
  • de vloer is minder dan 2 jaar geleden behandeld.
  • GEEN kleurolie
  • volledige planken moeten geschuurd en behandeld worden.

Het aanbrengen van olie

Allereerst wordt in een bak de olie aangemaakt met de 2e component en eventueel een kleurpigment. Vervolgens wordt de olie op de vloer met een boenmachine aangebracht, wat hier van belang is dat er voldoende wordt aangebracht.

Overtollige product wordt met theedoeken weer verwijderd. Door deze methode weten we zeker dat er minimaal voldoende olie op de vloer is aangebracht.

Hoelang duurt het om een vloer te schuren en te oliën?

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een marmeren vloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Droogtijd

Na het behandelen van de vloer met olie adviseert de producent om minimaal 24 tot 36 uur de vloer niet te belasten. Ook is het belangrijk om de eerste 7 dagen de vloer niet af te dekken en ook niet nat te maken.

Gebruik uitsluitend de ROYL onderhoudsproducten, dus geen
groene zeep, allesreinigers, ammoniak, azijn of andere
reinigingsmiddelen. Deze middelen kunnen uw vloer aantasten
en/of verkleuringen veroorzaken.

Een geoliede vloer kan met twee producten worden onderhouden. De methode die aanbevelen is het gebruik van de ROYL zeep of de ROYL milde reiniger.

Onderhoudsolie

Het onderhoud:

Voor het periodieke onderhoud kunt u uw vloer 1x in de 1 a 2 jaar intensief reinigen

Een geoliede vloer onderhouden

Hoeveel kost het om een vloer te laten schuren en oliën?

Wilt u uw houten vloeren laten oliën? Dan kunnen wij u zeker weten verder helpen. Niet alleen kunnen wij uw houten vloeren laten oliën, wij zijn ook gespecialiseerd in diverse andere behandelingsmogelijkheden.