FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Uw parket of houten vloer laten schuren en oliën?

Voor wie een oude parketvloer heeft die wel een volledige metamorfose kan gebruiken bieden wij de ideale onderhoudsvriendelijke oplossing: Laat de vloer schuren en oliën. Vele kleurtinten kunnen worden toegevoegd om de vloer naar eigen smaak te brengen en naar de hedendaagse trends.

Standaard kleuropties voor eiken vloeren

Kies voor kleur en sfeer

Eiken vloeren zijn het makkelijkst aan te kleuren, bijvoorbeeld naar een greywash of whitewash uitstraling. Dit komt doordat de vezels van eikenhout goed het kleurpigment opnemen maar in principe is het mogelijk om elke niet tropische houtsoort te behandelen en aan te kleuren met vloerolie. Bij Tropische houtsoorten raden wij aan om de vloer enkel te behandelen met een basisolie. Onze adviseur heeft de onderstaande kleurstalen bij zich die hij u kunt laten zien bij een vrijblijvende vloerinspectie.

kleuropties voor grijs of wit.

Waarom wel of niet voor olie kiezen?

Omdat olie in het hout trekt en hout maar een maximale hoeveelheid vocht kan opnemen in de poriën van het hout is de parketvloer optimaal beschermd, er kan namelijk geen vuil meer intrekken. Wel loopt u de olie er naar mate van gebruik gedeeltelijk vanaf dus vergt een geoliede parketvloer meer onderhoud dan bijvoorbeeld een gelakte vloer. Het onderhouden van een parketvloer moet ongeveer elk jaar afhankelijk van het gebruik gedaan worden om de vloer goed gevoed te houden.

Tip: wanneer u op een veel belopen plek een paar druppels water op de vloer legt en deze druppels trekken in het hout dan weet u dat de vloer opnieuw geolied moet worden.

Bij olie is het mogelijk om plaatselijk bij te werken!

Doordat olie in het hout trekt en niet op het hout ligt zoals bij een gelakte vloer kan je een geoliede parketvloer plaatselijk schuren en opnieuw behandelen. Hierdoor zijn bijvoorbeeld beschadigingen door het schuiven van stoelen of wanneer u huisdieren heeft prima weg te werken.

De verschillende soorten afwerkingen met Olie op een rijtje

Bij vloeroptimaal maken wij gebruik van 2 verschillende oliën. de Aquamarijn corcol en de Rigostep Royl. het grootste verschil tussen deze 2 is dat de Royl in tegenstelling tot de Corcol sneller droogt en uithard zodat de vloer sneller volledig belast kan worden. dit is dus belangrijk indien u de volgende dag al wilt gaan verhuizen of de spullen terug wilt plaatsen. Ook raden wij aan om de royl te gebruiken wanneer u bijvoorbeeld huisdieren heeft of kleine kinderen, aangezien de vloer bij het gebruik van Corcol na 4 weken volledig beschermd tegen water en de Royl na 7 dagen.

Aquamarijn Corcol

Geen enkele olie is bestendiger dan Corcol. 100% natuurlijk en 100% oplosmiddelvrij. Een afwerking met Corcol zit in het hout in plaats van er op. Corcol vormt geen dun slijtagegevoelig laagje op het hout, maar polymeriseert tot een dichte en taaie beschermende zone in het hout.

Rigostep Royl 2-componenten olie

Een unieke combinatie van herwinbare natuurlijke oliën. Zeer snelle uitharding en bescherming, waardoor deze al na één nacht drogen belastbaar en tevens goed waterbestendig is.

Hoelang duurt het om een vloer te schuren en te oliën?

Let op:
De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een marmeren vloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Waar wij trots op zijn!

U staat bij Vloeroptimaal centraal en dus ook wat de beoordeling is achteraf over onze werkwijze. Daarom werken wij samen met Klantenvertellen.nl zodat wij met u kunnen delen wat andere klanten van ons vinden. Wij hopen hiermee een transparant beeld te geven en uw vertrouwen te winnen.