FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Hardsteen polijsten?

Heeft u een hardsteen vloer die aan vernieuwing toe is?

Een hardsteen vloer zal na verloop van tijd gebruiksporen vertonen. Krassen en lichtgrijze plekken zorgen ervoor dat hardsteen er dof uit gaat zien. Het reinigen van de vloer is dan niet voldoende. Hardsteen polijsten is dan dè oplossing!

Wij reinigen, polijsten en beschermen uw hardsteen vloer zodat deze er weer als er weer uit ziet als nieuw!

  • Reinigen en polijsten tot zijdeglans van Belgisch hardsteen in Made.
  • Hardstenen vloer gepolijst en behandeld met steenzeep
  • Hardstenen vloer mat gemaakt door heel grof te polijsten
  • Hardsteen vloer gepolijst en behandeld met steenzeep
  • Deze hardsteen vloer is gereinigd, gepolijst en vervolgens behandeld met een speciale hardsteenolie
  • Deze hardstenen vloer in de keuken was vervuild door normaal gebruik. De vloer is gereinigd, gepolijst en beschermd met een speciale steenzeep waardoor vet minder kans heeft tot doordringen in de staan.

Hardsteen vloer polijsten

Hardsteen is een kalkhoudende steen dat op een specifieke manier gepolijst moet worden. Bij hardsteen polijsten is het ook van belang wat de staat is van het van de hardsteen vloer.

De meeste hardstenen vloeren die wij tegenkomen zijn: Belgisch hardsteen en Chinees hardsteen. Het duidelijkste verschil is dat er in Belgisch hardsteen mooie fossielen zitten, zoals miljoenen jaren oud koraal!

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Er zijn uiteraard verschillende manieren waarop een hardsteen vloer met het polijsten kan worden behandeld. Wij zijn echter van mening dat wij door onze ervaring een werkwijze hebben ontwikkeld die het mooiste en meest duurzaam is.

Belgisch hardsteen schoonmaken

Doordat de vloer in de meeste gevallen al een aantal jaar niet intensief gereinigd en gepolijst is, is het van belang om alle zeepresten en vervuiling allereerst te verwijderen.

Dit doen wij door middel van een extreem sterk reinigingsmiddel in combinatie met de grofste diamant-pad die wij hebben. Hierdoor wordt de vloer niet alleen schoon maar ook helemaal mat.

Een hardsteen vloer polijsten

Als de vloer eenmaal gereinigd is wordt de hardstenen vloer meerdere malen gepolijst. van grof naar fijn. op dit moment kunt u kiezen wat voor glans u wilt. Wij polijsten door tot u tevreden bent met het resultaat.

Een hardsteen vloer Beschermen

Hardsteen komt het beste tot zijn recht als de vloer kleur verdiepend wordt behandeld. hierdoor wordt het hardsteen ook beschermd tegen vlekken.

Beschermen met hardsteenolie

De reden waarom wij hardsteenolie aanraden is omdat de kleur van de vloer daardoor mooi donker worden. 90% van de krassen zullen hierdoor ook niet meer zichtbaar zijn.

Wij behandelen Belgisch hardsteen daarom met speciale Hardsteenolie. Hierdoor krijgt de vloer een optimale bescherming en makkelijk in het onderhoud!

hardsteen vloer behandeld met hardsteenolie

Het aanbrengen van hardsteenolie

Helaas voor ons kan een hardsteenolie niet machinaal worden aangebracht. Per tegel wordt de olie handmatig ingezet en uitgeboend. (wax in wax out). Door dit te doen kan er niet teveel of te weinig op de hardstenen vloer worden aangebracht.

Beschermen met vloerzeep

Machinaal wordt de vloer behandeld met Vloerzeep. Deze zeep wordt als het ware in de poriën van het steen geboend waardoor er een beschermend effect wordt gecreëerd. Hierbij wordt de vloer niet kleurverdiepend behandeld.

Hoelang duurt het?

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een hardstenen vloer volledig worden gepolijst in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.
  • Het impregneren kost altijd 1 extra dag werk.

Neem snel contact met ons op en u krijgt van ons vrijblijvend advies op maat voor het renoveren van uw natuurstenen vloer.

Droogtijd na behandeling met hardsteenolie

36 uur lang is het de bedoeling dat de vloer niet belast wordt. Geef de vloer de rust die het verdiend!

Hardsteen vloer onderhouden

Vloerfris reinigt en onderhoudt in slechts één behandeling hardsteen vloeren. Vloerfris bevat geen was maar laat een vuilafstotende glanzende laag achter die de vloer niet glad maakt. Vloerfris is zuinig in gebruik en is bedoeld voor het wekelijkse onderhoud.

Wat voor glans wenst u?

Doordat de hardstenen vloer wordt gepolijst kunt u zelf aangeven tot wat voor glansgraad dit wij doen. hoe fijner gepolijst wordt hoe meer glans er ontstaat.

Mat

Wanneer een hardstenen vloer mat moet worden afgewerkt betekend dit tegelijkertijd ook dat het oppervlakte zeer licht grijs wordt.  Om dit te voorkomen dient de vloer geïmpregneerd te worden met een speciaal kleur verdiepend impregneermiddel.

Zijdeglans

Zijdeglans is een afwerking waarbij je vrijwel niet kan zien dat de vloer op glans is gebracht. Ook hierbij is het belangrijk dat de vloer geïmpregneerd wordt.

Hoogglans

Omdat hoogglans inhoudt dat we de steen dicht polijsten is het minder van belang dat de vloer met een speciaal impregneermiddel moet worden behandeld.

In dit geval werkt een speciale steenzeep prima. Dit geeft echter niet een donkere uitstraling. Voor dat is nog steeds een kleur verdiepend product nodig.

Heeft u interesse?

Belgisch hardsteen is een kalkhoudende steen dat op een specifieke manier gepolijst moet worden. Bij dit hardsteen is het ook van belang wat de staat is van het hardsteen. Het is hierdoor dan ook nodig dat wij de vloer eerst vrijblijvend komen beoordelen.

Op deze manier kunnen wij u voorzien van deskundig advies! Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan snel contact met ons op!

Naast hardsteen is Vloeroptimaal zeer ervaren in het polijsten van marmer en schoonmaken van leisteen. Ook voor de renovatie van uw houten vloer of parket kunt u bij ons terecht.