FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Wilt u uw hardsteen vloer laten polijsten?

Ziet de vloer er slecht uit?

Heeft u een hardstenen vloer die toe is aan een renovatie beurt? Vertoont de vloer matte lichtere plekken of krassen op plaatsen waar veel wordt gelopen? dan bent u bij Vloeroptimaal aan het juiste adres.

Wij reinigen, polijsten en beschermen uw hardsteen vloer zodat deze er weer als er weer uit ziet als nieuw!

Gepolijst hardsteen

Hoe gaan wij te werk?

Een Hardsteen vloer reinigen

Doordat de vloer in de meeste gevallen al een aantal jaar niet intensief gereinigd is, is het van belang om alle zeepresten en vervuiling allereerst te verwijderen.

Dit doen wij door middel van een extreem sterk reinigingsmiddel in combinatie met de grofste diamant-pad die wij hebben. Hierdoor wordt de vloer niet alleen schoon maar ook helemaal mat.

Een hardsteen vloer Polijsten

Als de vloer eenmaal gereinigd is wordt de hardstenen vloer meerdere malen gepolijst. van grof naar fijn. op dit moment kunt u kiezen wat voor glans u wilt. Wij polijsten door tot u tevreden bent met het resultaat.

Een hardsteen vloer Beschermen

Hardsteen komt het beste tot zijn recht als de vloer kleur verdiepend wordt behandeld. hierdoor wordt het hardsteen ook beschermd tegen vlekken.

De reden waarom wij kleur verdiepend aanraden is omdat de kleur van de vloer daardoor mooi donker wordt. Als wij dat niet doen gaat de vloer er licht grijzig uitzien.

Impregneren van hardsteen

Wat is hardsteen?

Wat is hardsteen?

Hardsteen is een verzamelnaam voor kalksteen met een blauwe of grijze kleur. De locatie van waar de steen wordt gewonnen bepaald de naam, zoals bij Belgisch hardsteen. in Nederland wordt dit in de volksmond vaak ook blauwe hardsteen genoemd.

Wat voor glans wenst u?

Mat

Wanneer een hardstenen vloer mat moet worden afgewerkt betekend dit tegelijkertijd ook dat het oppervlakte zeer licht grijs wordt. Om dit te voorkomen dient de vloer geïmpregneerd te worden met een speciaal kleur verdiepend impregneermiddel.

Zijdeglans

Zijdeglans is een afwerking waarbij je vrijwel niet kan zien dat de vloer op glans is gebracht. Ook hierbij is het belangrijk dat de vloer geïmpregneerd wordt.

Hoogglans

Omdat hoogglans inhoudt dat we de steen dicht polijsten is het minder van belang dat de vloer met een speciaal impregneermiddel moet worden behandeld. In dit geval werkt een speciale steenzeep prima. dit geeft echter niet een donkere uitstraling. Voor dat is nog steeds een kleur verdiepend impregneermiddel nodig.

Extra hoogglans

Bij Extra hoogglans wordt de vloer na het polijsten behandeld met een speciaal zuur dat een reactie aan gaat met de kalk van het marmer. Dit zuur sluit het oppervlakte volledig af waardoor je een spiegeleffect krijgt.

Hoelang duurt het om een hardsteen vloer te laten polijsten?

Let op:

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een hardstenen vloer volledig worden gepolijst in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.
  • Het impregneren kost altijd 1 extra dag werk.

Waar wij trots op zijn!

U staat bij Vloeroptimaal centraal en dus ook wat de beoordeling is achteraf over onze werkwijze. Daarom werken wij samen met Klantenvertellen.nl zodat wij met u kunnen delen wat andere klanten van ons vinden. Wij hopen hiermee een transparant beeld te geven en uw vertrouwen te winnen.