FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Hardsteen polijsten?

Is uw hardstenen vloer toe aan een grondige vernieuwing? Na verloop van tijd kunnen intensief gebruik en normale slijtage leiden tot zichtbare sporen en een doffe, beschadigde uitstraling van uw vloer.

Een eenvoudige schoonmaakbeurt is dan niet voldoende om uw vloer te herstellen. Gelukkig bieden wij dé oplossing: professioneel hardsteen polijsten. Ons ervaren team reinigt, polijst en beschermt uw hardstenen vloer, zodat deze er weer als nieuw uitziet.

Met onze hoogwaardige polijsttechnieken en duurzame afwerking brengen wij de glans terug in uw vloer, waardoor deze weer straalt als nooit tevoren. Laat ons uw hardstenen vloer vernieuwen, zodat u opnieuw kunt genieten van een schitterende vloer in uw woning of kantoor.

Neem vandaag nog contact met ons op voor professioneel hardsteen polijsten en herstel uw vloer in optimale staat.

  • Hardsteen vloer gereinigd, polijst en bebandeld met Stonetech Hardsteenolie in Made
  • Laat ons de schoonheid van uw hardstenen oppervlakken naar boven halen met onze deskundige schoonmaak en polijst expertise. We zijn er trots op dat we de hardsteen vloer in Udenhout een zijdeachtige, beschermende glans hebben gegeven die jarenlang blijft glanzen.
  • Met nauwgezette aandacht voor detail kunnen wij uw Belgisch hardstenen vloer in Made weer een luxueuze zijdeachtige glans geven.
  • In Roosendaal is een hardstenen vloer door deskundig polijsten en behandeling met kwaliteitssteenzeep getransformeerd tot een elegante uitstraling.
  • Deze arduinen vloer in Kalmthout is kunstig bewerkt tot een verfijnde matte afwerking door een intensief grof polijstproces.
  • In Ridderkerk ligt een schitterende hardstenen vloer, schitterend gepolijst en behandeld met ambachtelijke steenzeep.

Hardsteen vloer polijsten

Bent u op zoek naar de perfecte uitstraling voor uw hardstenen vloer? Bij Vloeroptimaal begrijpen we dat hardsteen, een prachtige natuursteen, speciale aandacht en expertise vereist. Voordat we aan de polijstbehandeling beginnen, nemen we uitgebreid de tijd om de huidige staat van uw vloer zorgvuldig te beoordelen.

Hardsteen, met zijn unieke karakter en intrigerende eigenschappen, verdient een op maat gemaakte aanpak. Ons ervaren team van professionals is gespecialiseerd in het polijsten van hardsteen en zorgt voor een verbluffend resultaat dat de natuurlijke schoonheid en uitstraling van uw vloer herstelt.

Wij begrijpen dat het polijsten van uw hardstenen vloer niet zomaar een klus is. Het vereist vakmanschap, precisie en een diepgaande kennis van verschillende soorten hardsteen. Daarom vertrouwen wij op onze expertise om de juiste technieken en hoogwaardige producten toe te passen die perfect zijn afgestemd op uw specifieke hardsteensoort.

Gun uw hardstenen vloer de luxe behandeling die hij verdient. Laat ons team van hardsteenspecialisten de uitstraling herstellen en uw vloer laten stralen als nooit tevoren.

Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken en te ontdekken hoe wij uw hardstenen vloer kunnen transformeren tot een uniek meesterwerk van vakmanschap en schoonheid.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

Er zijn uiteraard verschillende manieren waarop een hardsteen vloer met het polijsten kan worden behandeld. Wij zijn echter van mening dat wij door onze ervaring een werkwijze hebben ontwikkeld die het mooiste en meest duurzaam is.

Belgisch hardsteen schoonmaken

Doordat de vloer in de meeste gevallen al een aantal jaar niet intensief gereinigd en gepolijst is, is het van belang om alle zeepresten en vervuiling allereerst te verwijderen.

Dit doen wij door middel van een extreem sterk reinigingsmiddel in combinatie met de grofste diamant-pad die wij hebben. Hierdoor wordt de vloer niet alleen schoon maar ook helemaal mat.

Een hardsteen vloer polijsten

Als de vloer eenmaal gereinigd is wordt de hardstenen vloer meerdere malen gepolijst. van grof naar fijn. op dit moment kunt u kiezen wat voor glans u wilt. Wij polijsten door tot u tevreden bent met het resultaat.

Een hardsteen vloer Beschermen

Hardsteen komt het beste tot zijn recht als de vloer kleur verdiepend wordt behandeld. hierdoor wordt het hardsteen ook beschermd tegen vlekken.

Beschermen met hardsteenolie

De reden waarom wij hardsteenolie aanraden is omdat de kleur van de vloer daardoor mooi donker worden. 90% van de krassen zullen hierdoor ook niet meer zichtbaar zijn.

Wij behandelen Belgisch hardsteen daarom met speciale Hardsteenolie. Hierdoor krijgt de vloer een optimale bescherming en makkelijk in het onderhoud!

hardsteen vloer behandeld met hardsteenolie

Het aanbrengen van hardsteenolie

Het behandelen van een hardstenen vloer met olie is een populaire methode om de vloer te beschermen en zijn natuurlijke schoonheid te versterken. Bij deze behandeling wordt een speciale olie aangebracht op het oppervlak van de hardstenen vloer.

De olie dringt door in de poriën van de steen, waardoor het een beschermende laag vormt. Dit helpt bij het afstoten van water, vlekken en vuil, waardoor de vloer gemakkelijker schoon te maken is en minder gevoelig is voor beschadiging. Bovendien voegt de olie een mooie glans toe aan de vloer, waardoor de natuurlijke kleuren en texturen van de hardsteen beter tot hun recht komen.

Het behandelen van een hardstenen vloer met olie biedt ook voordelen op lange termijn. De olie helpt bij het behouden van de oorspronkelijke staat van de vloer, waardoor deze langer meegaat en bestand is tegen slijtage. Bovendien kan de olie periodiek worden bijgewerkt om de beschermende eigenschappen te vernieuwen en de uitstraling van de vloer te behouden.

Het is belangrijk op te merken dat de exacte procedure en het type olie dat wordt gebruikt, afhangt van het specifieke type hardsteen en de gewenste afwerking.

Al met al kan het behandelen van een hardstenen vloer met olie een effectieve manier zijn om de vloer te beschermen, de uitstraling te verbeteren en de levensduur ervan te verlengen.

Hoelang duurt het?

Afhankelijk van de staat van uw vloer kunnen we in de meeste gevallen tot 100 m2 vloeroppervlakte in slechts één dag voltooien. Onze geschatte tijden zijn gebaseerd op het gemiddelde, maar we begrijpen dat de oorspronkelijke staat van de vloer kan variëren. Om ervoor te zorgen dat het project efficiënt wordt afgerond, passen we onze interne middelen en vakmensen aan.

Of uw vloer nu een oppervlakte heeft van 40 m2, 70 m2 of zelfs 100 m2, wij zijn in staat om het werk binnen één dag te voltooien, mits de staat van de vloer dit toelaat. Ons ervaren team zal de situatie grondig beoordelen en de benodigde inspanningen leveren om uw hardstenen vloer in een korte tijdsspanne te renoveren en te transformeren.

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat met betrekking tot de renovatie van uw natuurstenen vloer. We staan klaar om te luisteren naar uw specifieke behoeften en zullen ons uiterste best doen om uw vloerproject op tijd en naar volle tevredenheid uit te voeren, ongeacht de grootte van uw vloeroppervlakte.

Droogtijd na behandeling met hardsteenolie

36 uur lang is het de bedoeling dat de vloer niet belast wordt. Geef de vloer de rust die het verdiend!

Hardsteen vloer onderhouden

Vloerfris reinigt en onderhoudt in slechts één behandeling hardsteen vloeren. Vloerfris bevat geen was maar laat een vuilafstotende glanzende laag achter die de vloer niet glad maakt. Vloerfris is zuinig in gebruik en is bedoeld voor het wekelijkse onderhoud.

Wat voor glans wenst u?

Doordat de hardstenen vloer wordt gepolijst kunt u zelf aangeven tot wat voor glansgraad dit wij doen. hoe fijner gepolijst wordt hoe meer glans er ontstaat.

Mat

Wanneer een hardstenen vloer mat moet worden afgewerkt betekend dit tegelijkertijd ook dat het oppervlakte zeer licht grijs wordt.  Om dit te voorkomen dient de vloer geïmpregneerd te worden met een speciaal kleur verdiepend impregneermiddel.

Zijdeglans

Zijdeglans is een afwerking waarbij je vrijwel niet kan zien dat de vloer op glans is gebracht. Ook hierbij is het belangrijk dat de vloer geïmpregneerd wordt.

Hoogglans

Omdat hoogglans inhoudt dat we de steen dicht polijsten is het minder van belang dat de vloer met een speciaal impregneermiddel moet worden behandeld.

In dit geval werkt een speciale steenzeep prima. Dit geeft echter niet een donkere uitstraling. Voor dat is nog steeds een kleur verdiepend product nodig.

Heeft u interesse?

Belgisch hardsteen is een kalkhoudende steen dat op een specifieke manier gepolijst moet worden. Bij dit hardsteen is het ook van belang wat de staat is van het hardsteen. Het is hierdoor dan ook nodig dat wij de vloer eerst vrijblijvend komen beoordelen.

Op deze manier kunnen wij u voorzien van deskundig advies! Bent u geïnteresseerd in onze diensten? Neem dan snel contact met ons op!

Naast hardsteen is Vloeroptimaal zeer ervaren in het polijsten van marmer en schoonmaken van leisteen. Ook voor de renovatie van uw houten vloer of parket kunt u bij ons terecht.