Uw natuursteen of marmervloer laten kristalliseren?

Uw natuursteen of marmervloer laten kristalliseren?

Wilt u uw natuursteen of marmervloer laten kristalliseren?

Het kristalliseren van een marmer vloer kan gedaan worden na het reinigen en het polijsten van een natuursteen vloer. (Marmer valt onder dezelfde categorie als natuursteen).

Het kristalliseren is een chemisch proces, hierbij gebruiken wij een speciaal zuur dat de toplaag van kalkhoudende steensoorten aantast en als het ware kristalliseert. Dit zodat de maximale hoogglans van de steen kan worden gerealiseerd. Wij noemen dit Extra-Hoogglans.

Wanneer laat u uw vloer kristalliseren.

Allereerst is het van belang dat de vloer mechanisch tot glans is gebracht en dat krassen zijn verwijderd. Dit kan niet altijd door het alleen polijsten van de vloer, indien u alle krassen wilt laten verwijderen dan moet de vloer geslepen worden, dit is een optie dat ongeveer 4x duurder is dan het polijsten van marmer. De reden is dat het zuur ook de krassen en deukjes tot hoogglans brengt waardoor het in extreme gevallen een verstoort beeld kan opleveren.

Wilt u uw vloer liever laten slijpen dan hebben hier een hele goede partij voor die u daarbij kan helpen. Maar wij zijn enkel gespecialiseerd in het polijsten.

Heeft het zin om een gekristalliseerde vloer te impregeneren?

Wanneer een marmer vloer gekristalliseerd is kan deze niet meer worden geïmpregneerd doordat de steen helemaal gedicht is door de chemische aantasting van de vloer.

Let op: krassen zijn sneller zichtbaar omdat het contrast tussen glans en mat (krassen zijn mat) verhoogd wordt. Hierdoor lijkt het alsof de vloer sneller slijt.

Wat kost het om uw marmer vloer te laten kristalliseren?

Klik dan hier.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *