Tropische Houtsoorten Schuren En Lakken

Tropische Houtsoorten Schuren En Lakken

Een tropische houten vloer schuren en lakken, zoals onder andere Merbau, Kambala, Meranti of Jatoba wordt het mooist wanneer deze gelakt wordt.

Het Lakken van dit soort houtsoorten wordt door ons gedaan met een speciale Kambala primer. Dit doen wij omdat er bij tropische soorten zoveel verschillende soorten stoffen in kunnen zitten, waarvan niet zeker kan worden gezegd wat de werking met een normale primer voor bijvoorbeeld eiken zal doen.

De primer wordt dik aangebracht. Dit zodat de primer goed kan intrekken. Het gevolg is dat het dan ook een droogtijd heeft van 24 uur heeft. Pas daarna kan een nieuwe laklaag worden aangebracht.

Wat is een kambala primer?

Een Kambala primer is speciaal ontwikkeld voor het isoleren van bepaalde agressieve inhoudsstoffen die, afhankelijk van het groeigebied, kunnen voorkomen in sommige exotische houtsoorten en die defecten kunnen veroorzaken. De primer versterkt ook de kleur van het hout en voorkomt vergeling.

Kan je een tropische houtsoort ook op andere manieren afwerken?

U kunt de vloer uiteraard ook laten oliën en/of behandelen met een hard-wax alleen er zitten dan altijd wel een paar plankjes in die blauw of wit uitslaan. Dit komt omdat er in veel tropische houtsoorten kalk zit. Hierdoor raden wij het niet aan, maar het kan wel. Vaak is dit een prijstechnische overweging.

Wilt u weten hoeveel het kost om uw Merbau, Kambala, Meranti of Jatoba vloer te laten lakken? Klik dan hier.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *