Kleuren en lakken op eiken met Skylt overlakbare kleurolie

Kleuren en lakken op eiken met Skylt overlakbare kleurolie

Innoveren en leren

Vorige week hebben wij voor de allereerste keer een renovatie vloer geschuurd en behandeld met de Skylt overlakbare kleurolie. Omdat dit vernieuwde product (hiervoor genaamd de Colorwash) voor ons nog onbekend was hebben wij gevraagd of iemand van de leverancier met ons mee kon komen. Gelukkig kwam Han mee.

Het schuurwerk zag er goed uit. Waarop wij besloten om de vloer te gaan kleuren. Het voordeel van de overlakbare kleurolie is dat je gelijk daarna al een laklaag kan aanbrengen. Dit zorgt er dus voor dat je niet een dag hoeft te wachten tot je verder kan gaan met lakken, tijdsbesparing!

Helaas is het behandelen van de vloer niet goed gegaan.

Zoals je op de foto hierboven kan zien was er voor ons geen enkele aanleiding om te denken dat het niet goed zou gaan. De volgende dag toen wij terugkwamen was de vloer helemaal gelig verkleurd. Wat zowel voor ons niet leuk was en vooral niet voor de klant.

Er was niet achteraf niet voldoende diep geschuurd waardoor de oude olielaag een reactie aanging met het Skylt product. Ook hadden wij niet voldoende olie aangebracht.

het resultaat kan je op de foto hieronder zien.

En nu?

Omdat zowel wij als ook de klant geen tijd had om lang te wachten hebben wij de vloer gelijk opnieuw geschuurd.

Na veel dieper te schuren hebben wij de onzichtbare vervuiling er volledig uit kunnen. Gelukkig is Han teruggekomen om ons nogmaals te helpen met het aanbrengen van de Skylt overlakbare kleurolie.

Gelukkig! De vloer is mooi geworden! Omdat de klant 2 nachten extra op een vakantiepark heeft moeten verblijven hebben wij de kosten van de klant vergoed. De klant is blij met het resultaat!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *