FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Leisteen schoonmaken

Leisteen vloer laten reinigen en beschermen?

Leisteen komen in verschillende kleuren en structuren voor. Doordat leisteen gelaagd is, kan vuil zich makkelijk hechten. Hierdoor is het belangrijk dat u uw vloer regelmatig periodiek laat schoonmaken. Dit verlengt de levensduur van uw leisteen vloer en laat deze er weer als nieuw uitzien!

  • In Dordrecht beschermt u uw leistenen oppervlakken met Leisteenolie - een krachtige oplossing die steen beschermt en tegelijkertijd glans geeft.
  • Ons deskundige team in Middelharnis voltooide onlangs een indrukwekkend project, waarbij de schoonheid en glans van een leistenen vloer werd hersteld met gespecialiseerde steenzeep.
  • Haal de schoonheid van uw leistenen vloer naar boven met een professionele schoonmaak- en beschermingsbehandeling met gespecialiseerde leisteenolie. Herstel de glans van dit tijdloze materiaal en garandeer een lange levensduur in elke ruimte.

Leisteen schoonmaken, beschermen en onderhouden

Een leisteen vloer kan op verschillende manier worden schoongemaakt en behandeld. Wij kiezen er voor om de vloer intensief te reinigen en vervolgens te beschermen met een behandeling. Het polijsten van leisteen kan niet omdat Leisteen een gelaagde steensoort is (niet gezaagd) de verschillende laagjes kunnen er zelfs afschieten wanneer je leisteen zou polijsten.

Leisteen reinigen

Allereerst wordt de leisteen vloer schoongemaakt met een extreem hoog alkalisch schoonmaakmiddel. Hierdoor worden alle oude lagen beschermingsmiddelen, schoonmaakmiddelen en vervuiling verwijderd.

leisteen schoonmaken

Leisteen beschermen

Na het schoonmaken van de leisteen vloer brengen we afhankelijk van het eindresultaat 1 of 2 lagen olie aan. Deze olie trekt in de steen. Het resultaat is een matte leisteen vloer.

leisteen met leisteenolie

Leisteen onderhouden

Het onderhoud kan gedaan worden met de speciale leisteenolie. Dit product reinigt en beschermt tegelijkertijd!

Leisteen polijsten

Het polijsten van leisteen is geen goed idee. Doordat leisteen gelaagd is kan er niet overal op de zelfde wijze worden gepolijst, daarnaast kunnen door het polijsten van leisteen stukjes van de steen loskomen. Het beste wat gedaan kan worden is de leisteen goed reinigen met een schrobborstel, machinaal en chemisch.

Hoelang duurt het om een leisteen vloer te reinigen en beschermen?

Let op:
De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen.

Wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 70 m2 zonder meerwerk kan een leisteen vloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 70 m2 tot ongeveer 150 m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Vloeroptimaal is een familiebedrijf. Bij ons werken alleen mensen met passie voor het vak. Naast het schoonmaken en behandelen van leisteen hebben wij jarenlange ervaring in diverse soorten natuurstenen vloeren, zoals het polijsten van marmer of hardsteen. Ook voor het renoveren van een houten vloer of parket kunt u bij ons terecht!

Neem snel contact met ons op en u ontvangt vrijblijvend advies!