FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Uw parket of houten vloer laten schuren en verven?

Heel vaak krijgen wij de vraag of wij de vloer dekkend wit kunnen verven, ook zwart of grijs verven wordt vaak naar gevraagd.

De meeste mensen willen dit bijvoorbeeld op bestaande grenen vloeren of oudere eiken vloeren. Beiden is uiteraard bij ons mogelijk!

Een vloer een andere kleur geven is de laatste jaren een trend om uw parketvloer een andere uitstraling te geven. Er zijn talloze manieren waarop dit kan worden bereikt maar het begint allemaal met een goede basis. Wilt u meer weten? Neem snel contact met ons op en wij helpen u graag verder!

  • Deze prachtige notenhouten vloer is vakkundig behandeld met Rainbow verf en verzegeld met SKYLT Titanium voor een schitterende afwerking. Perfect passend in Oud-Beijerland, zal deze bijzondere uitstraling bewonderende blikken trekken en elk interieur verfraaien!
  • Deze vloer is met een soort van betonlook verf behandeld. Vervolgens is de vloer met een zijdeglans lak afgewerkt. De kleuren worden speciaal voor de klant gemaakt. Elke RAL kleur is mogelijk
  • Deze eiken planken vloer hebben we geschuurd en grijs geverfd, elke kleur is mogelijk! De verf wordt namelijk speciaal voor u gemaakf.

Kies uw eigen kleur!

Elke kleur is mogelijk. U hoeft ons enkel de RAL- code door te geven en de verf wordt voor u gemengd!

De vloer moet altijd eerst geschuurd worden

Als de parketvloer niet goed geschuurd en gepolijst is kan de afwerking ook niet mooi worden en kan de verf niet goed hechten. Het belangrijkste is dus dat wij een goede basis moeten creëren door middel van de vloer goed te schuren en te polijsten. Schuren en polijsten is de basis van een goede parketvloer renovatie!

Houten vloer schuren en verven

Na het schuren wordt de verf gemengd en door middel van goede kwasten en rollers de vloer behandeld met de door u gekozen kleur. Nog steeds zijn wit of grijs de meest gangbare kleuren. Maar roze mag ook hoor!

Proefstukjes laten maken

Wanneer u aan ons de opdracht heeft gegeven kunnen we indien gewenst proefstukjes maken van 1 of 2 kleuren op een plank die u heeft. Deze proefkleuren worden al op maat gemaakt bij de verfleverancier. Wij bieden dit aan als service.

Verven en lakken

Na het schuren kan de parketvloer worden afgewerkt met een dekkende kleur. Na het aanbrengen van 2 verflagen of indien noodzakelijk 3 lagen, dient de vloer nog te worden afgewerkt met een lak waarbij de glansgraad, bestendigheid en slijtvastheid naar wens kan worden aangepast.

als u de vloerverf namelijk niet beschermd met een lak zal de slijtage al snel zichtbaar zijn.

Houten vloer laten verven

Er komt meer bij kijken dan enkel een kwast of een roller om een houten vloer te kunnen schilderen. Het schilderen zelf wordt gedaan met een speciale parket verf en een roller, dus daar kan niet veel aan fout gaan.

De ondergrond is wat het moeilijk maakt. Het doorbloeden van de inhoudsstoffen van het hout in de watergedragen verf is een uitdaging. Vooral bij het wit verven van een grenen vloer kan dit tot vergeling door de verf heen zorgen.

Donkere houten vloeren wit verven

Het wit schuren en verven van donkere of tropische houten vloeren is net iets moeilijker dan het schuren en verven van bijvoorbeeld eiken en grenen. Dit komt omdat het contrast wat moet worden overbrugd veel groter is.

Daarnaast kan het ook zijn dat gaat om een tropische houtsoort wat inhoudsstoffen kan hebben die een reactie kunnen aangaan met de watergedragen verf.

Een oplossing hiervoor is de vloer eerst te lakken met STEP warme grondlak. In geval van nood kunnen andere lakken ook worden gebruikt, het gaat er voornamelijk om dat de verkleuring onder de laklaag wordt afgesloten.

Vervolgens laten we de vloer een nacht drogen,  De volgende dag kan de vloer worden geverfd en worden afgelakt.

Uw parket of houten vloer laten schuren en verven?

Wilt u weten hoeveel het kost om uw vloer te laten verven en lakken door Vloeroptimaal? Via de onderstaande knop kunt u een offerte aanvraag indienen. Vervolgens zal er contact worden opgenomen waarna een vrijblijvende offerte volgt.