FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Uw natuursteen vloer laten polijsten?

Heeft u een versleten of oude natuursteen vloer die wel een volledige reiniging en polijstbeurt kan gebruiken? Dan bent u bij Vloeroptimaal aan het juiste adres. Wij kunnen er voor zorgen dat de vloer er weer als nieuw uitziet!

Marmer polijsten

Wat houdt het polijsten precies in?

Het polijsten van een natuursteen vloer kunt u eigenlijk vergelijken met met het schuren van hout. Alleen i.p.v. schuurpapier gebruiken wij diamantschijven. Allereerst wordt de vloer intensief gereinigd zodat opgebouwde zeepresten en vervuiling kunnen worden verwijderd. Vervolgens wordt het natuursteen van grof naar fijn geschuurd tot de gewenste glansgraad.

Oops...
Slider with alias steen-renovatie-slider not found.

Wat is marmer?

Natuursteen is een verzamelnaam voor alle steensoorten die kalk bevatten. Hierdoor is natuursteen gevoelig voor zuren. Dit kan nadelig zijn wanneer er bijvoorbeeld jus d ’oranje of urine van huisdieren op de vloer terecht komt. Gelukkig zijn dat soort plekken in de meeste gevallen oppervlakkig, het zuur tast namelijk de glansgraad aan. Dit soort plekken kunnen wij herstellen door de vloer te polijsten.

Kunnen krassen worden verwijderd?

De Kleine krasjes in de vloer die ontstaan zijn door normaal gebruik van de vloer kunnen zo goed als worden verwijderd. Helaas kunnen wij dit van tevoren niet garanderen omdat wij afhankelijk zijn van de hardheid.

Gele/bruine vlekken in de vloer?

Deze vlekken kunnen er in de meeste gevallen niet volledig uit worden gepolijst, dit komt omdat die vlekken kunnen ontstaan zijn door het oxideren van de ijzerdeeltjes in het marmer.

Marmer Polijsten

Waar u uit kunt kiezen?

  • Mat – Wanneer een vloer mat moet worden afgewerkt betekend dit tegelijkertijd ook dat het oppervlakte zuur poreus is. Des te fijner je de vloer polijst des te dichter het oppervlakte is. Om toch bescherming te kunnen bieden dient de vloer geïmpregneerd te worden met een speciaal impregneermiddel. Hierbij kunt u kiezen uit kleurloos of kleur verdiepend.
  • Zijdeglans – Zijdeglans is een afwerking waarbij je vrijwel niet kan zien dat de vloer op glans is gebracht. Ook hierbij is het belangrijk dat de vloer geïmpregneerd wordt.
  • Hoogglans – Omdat hoogglans inhoudt dat we de steen dicht polijsten is het minder van belang dat de vloer met een speciaal impregneermiddel moet worden behandeld. In dit geval werkt een speciale steenzeep prima.
  • Extra-hoogglans – Bij Extra hoogglans wordt de vloer na het polijsten behandeld met een speciaal zuur dat een reactie aan gaat met de kalk van het marmer. Dit zuur sluit het oppervlakte volledig af waardoor je een spiegeleffect krijgt.

Hoelang duurt het om een marmeren vloer te laten polijsten?

Let op:

De onderstaande tijden zijn schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt.

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een marmeren vloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Waar wij trots op zijn!

U staat bij Vloeroptimaal centraal en dus ook wat de beoordeling is achteraf over onze werkwijze. Daarom werken wij samen met Klantenvertellen.nl zodat wij met u kunnen delen wat andere klanten van ons vinden. Wij hopen hiermee een transparant beeld te geven en uw vertrouwen te winnen.