FAMILIEBEDRIJF

Gedreven en betrokken

KWALITEIT EN GARANTIE

100% gericht op kwaliteit

VRIJBLIJVENDE PRIJSOPGAVE

Advies en informatie op maat

Natuursteen polijsten

Heeft u een versleten of oude natuurstenen vloer die wel een volledige reiniging en polijstbeurt kan gebruiken? Laat uw natuurstenen vloer dan polijsten en renoveren door Vloeroptimaal. Wij kunnen er voor zorgen dat de vloer er weer als nieuw uitziet!

Wilt u meer informatie over het laten polijsten van uw natuurstenen vloer? Neem dan snel contact met ons op. Wij voorzien u graag vrijblijvend van advies op maat.

Natuurstenen vloer of marmer?

Een natuurstenen vloer is eigenlijk zoals de naam al zegt een steen die in de natuur voor komt. Dit maakt natuursteen een containerbegrip waar meerdere steensoorten onder vallen.

Bij vloeren worden over het algemeen de volgende steensoorten gebruikt:

Echter alle soorten natuurstenen vloer moeten af en toe gepolijst worden. De hardheid van de natuursteen bepaald hoe de vloer gepolijst moet worden. Zo is bijvoorbeeld een granieten vloer heel hard waardoor het bijna niet mogelijk is om met een polijstmachine te polijsten. Dit is ook meteen de enige natuursteen die wij niet polijsten.

Marmer en hardstenen vloeren zijn daarentegen wat zachtere steensoorten, deze worden ook wel kalkstenen genoemd omdat ze grotendeels uit kalk bestaan. Deze natuurstenen vloeren zijn daarmee zeer geschikt om te polijsten.

Natuurstenen vloer polijsten: Alle werkzaamheden

Natuursteen schoonmaken

Voordat we kunnen polijsten is het belangrijk om het natuursteen eerst goed te gaan reinigen. Dit doen wij met een speciale reiniger en boenmachine.

Bij het schoonmaken blijft altijd een toplaag over van zeep en ander vuil. Deze toplaag schuren we van de natuurstenen vloer af zodat alle oude zeeplagen worden verwijderd.

Een natuurstenen vloer polijsten

Het polijsten van een natuursteen vloer kunt u eigenlijk vergelijken met met het schuren van hout. Alleen i.p.v. schuurpapier gebruiken wij diamantschijven.

  1. Allereerst wordt de vloer intensief schoongemaakt zodat opgebouwde zeepresten en vervuiling kunnen worden verwijderd.
  2. Vervolgens wordt het natuursteen van grof naar fijn geschuurd tot de gewenste glansgraad.
  3. Als laatste word de natuursteenvloer beschermd met de door u gekozen afwerking.

Wilt u meer informatie over het laten polijsten van uw natuurstenen vloer? Neem dan snel contact met ons op! Wij staan u graag in raad en daad bij!

Na het polijsten: Marmer of natuursteen laten kristalliseren

Het kristalliseren van een marmer vloer kan gedaan worden na het reinigen en het polijsten van een natuursteen vloer.

Het kristalliseren is een chemisch proces, hierbij gebruiken wij een speciaal zuur dat de toplaag van kalkhoudende steensoorten aantast en als het ware kristalliseert. Dit zodat de maximale hoogglans van de steen kan worden gerealiseerd. Wij noemen dit Extra-Hoogglans.

natuursteen polijsten met staalwol

Het polijsten van natuursteen met staalwol is een proces wat als het goed is al jaren niet meer wordt gedaan. Het eindresultaat ziet er misschien goed uit maar het gebruik hiervan is net zo oud als de lavalamp.. ziet er leuk uit maar je hebt er niks aan.

Waar het ons om gaat is dat de vloer meerdere jaren zijn glans behoudt.

Doffe plekken op natuursteen

Doffe plekken op natuursteen kunnen zijn ontstaan door krassen of bijvoorbeeld zuur. Zuur in urine van huisdieren of in zuurhoudende dranken zorgen vrijwel direct voor matte doffe plekken.

Gelukkig zijn deze doffe plekken op natuursteen vrij makkelijk weg te werken door de natuurstenen vloer te polijsten.

Hoelang duurt het om een natuursteen vloer te laten polijsten?

De tijd die het kost om uw marmeren vloer te laten polijsten hangt af van diverse factoren. Onderstaande indicaties zijn een schatting op basis van het gemiddelde. Wij hebben geen invloed op de staat van de vloer zoals wij die de eerste dag aantreffen, maar wij kunnen wel extra interne vakmensen inschakelen wanneer dit gewenst wordt zodat ook de renovatie van uw natuurstenen vloer een succes wordt!

  • Tot 40 á 50 m2 zonder meerwerk kan een marmeren vloer volledig worden afgewerkt in 1 dag.
  • vanaf 50m2 tot ongeveer 100m2 komt er 1 arbeidsdag bij.

Natuursteen onderhoud

Afhankelijk van de afwerking kan de natuurstenen vloer worden onderhouden. In de meeste gevallen is de steenzeep de beste optie.

Natuursteen weer laten glanzen

Dof geworden natuursteen kan door een combinatie van 2 methodes zijn glans terugkrijgen. Allereerst is het belangrijk dat al het natuursteen net zo dof wordt als het slechtste gedeelte. vanuit dat ‘0-punt’ is het mogelijk om steeds fijner te schuren tot de gewenste glansgraad is bereikt.

Natuursteen vloer laten polijsten?

Bij Vloeroptimaal profiteert u van een uitstekende service. Als klant heeft u garantie op het eindresultaat. Binnen vier weken is het volledige project uitgevoerd. Dient u vandaag een aanvraag in? Dan is uw aanvraag morgen, binnen 24 uur, verwerkt.  Schakel ons in.

Neem snel contact op en wij voorzien u graag van advies op maat voor het polijsten van uw natuurstenen vloer.